7 Haziran 2010 Pazartesi

Hipnozcu Yarbay Tehdit Etti

Hipnozcu Yarbay Gürol Doğan’ın son duruşmasına sarı bir zarfla mübaşire sunduğu savunma damgasını vurdu.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hipnozcu Yarbay Gürol Doğan’ın son duruşmasına sarı bir zarfla mübaşire sunduğu savunma damgasını vurdu. Doğan savunmasında, Kayseri Adalet Komisyonu Başkanı ve Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver hakkında ‘şantaj’ gibi iddialar ortaya attı...

Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığı’nda geçtiğimiz yıl yaşanan ‘hipnozlu ifade’ skandalıyla ilgili olarak 12 Ocak 2010’da tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan, 14 Mayıs 2010’da girdiği son duruşmada yine tahliye edilmedi. Karardan rahatsızlık duyan Doğan, duruşmanın bitiminde ilginç bir şekilde mübaşire içinde savunmasını yazdığı kağıtlar olan bir zarf uzatarak işlem yapılmasını istedi.

Doğan, el yazısıyla yazılmış 37 sayfalık savunmasında cezaevindeki mahkûmlardan edindiği duyumlara dayanarak, Kayseri Adalet Komisyonu Başkanı ve Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver hakkında ‘şantaj’ gibi iddialar ortaya attı. Doğan savunmasındaki ilk iddiayı, Kayseri Kapalı Cezaevi Memur Kısmı’nda birlikte kaldığı Mustafa Sönmez isimli mahkuma dayandırdı.

ŞOK SÖZLER!
İddiaya göre Doğan’ın koğuş arkadaşı Sönmez, 2008 yılı şubat-mart aylarında bir arkadaşıyla birlikte iki hayat kadınıyla buluşuyor. Birlikte bir süre vakit geçiren Sönmez, hayat kadınlarından Burçin’in “Benim biriyle görüşmem gerekiyor. Beni oraya götürür müsünüz” demesi üzerine onu alarak istediği yere götürüyor. Sönmez, devamını Gürol Doğan’a şöyle anlatıyor:

“Burçin buluşacağı erkeğin Kayseri Adalet Komisyonu Başkanı ve Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver olduğunu söyledi. Patronu olarak gözüken ama abla dedikleri Gizem isimli bayanın cezaevinde tutuklu olduğunu ve Kemal Alver ile buluşup mahkeme dosyası hakkında görüşeceklerini söyledi. Burçin, daha önceden görmüş olduğum Alver’in arabasına bindi. Bir ay kadar sonra Burçin’i aradığımda patronu olan Gizem telefona çıktı. Cezaevinden çıktığını öğrendik. Daha sonra Burçin ile buluşup konuyu sorduğumuzda ‘Bizim bir erkekle yatmamız her işi bitirir’ dedi.”

‘YETER Kİ GÜZEL KIZ BULUN’
Yine Sönmez, Doğan’a Kayseri’deki Gürkan Medikal’in sahibi Gürkan Hanım’ın mahkeme ile ilgili bir konuda iletişim kuran arkadaşının söylediklerini anlatıyor. Sönmez, Gürkan Hanım’ın, “Bu elimizdeki kız uygun değil. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne davanız düştüğünde merak etmeyin. Ama çok güzel bir kız bulun. Davanızı lehinize olarak sonuçlanmış bilin” dediğini aktarıyor.

Doğan, Hakim Alver hakkındaki bir başka iddiasını da yine koğuş arkadaşı olan Erdal Cihan isimli mahkuma dayandırdı. Kayseri Hacılar’da 2008 yılı Ramazan ayında bir bağ evinde çıkar kavgası nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 3 kişinin ölüp 4 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili olarak Mehmet Kilci ve Abdullah Ertiler tutuklandı. Mehmet Kilci’nin, cezaevinde Abdullah Ertiler’e “Oğlum kafanı yorma. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Kemal Alver izindeymiş. O gelir gelmez, ilkin ben çıkıyorum. Ardından seni de çıkarttıracağım” dediğini anlatan Cihan, Kilci’nin kendisine kavgalısından gönderilen “250 milyar verin sizi çıkarayım” yazılı pusula üzerine “Adli tatil bitsin, Alver gelsin mesaiye başlasın. Kim yatıyor kim çıkıyor bakacağız” dediğini aktarıyor. Doğan, devamında yaşananları Cihan’ın şöyle anlattığını aktarıyor: “Daha sonra Kemal Alver’in izinden gelip adli tatil bitiminin 1’nci veya 2’nci günü Mehmet Kilci ara tahliye ile gitti. Arkasından 20- 30 gün içerisinde de Abdullah Ertiler de tahliye oldu.”

DOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Gürol Doğan’ın savunmasındaki ifadeler için “hakaret, suç uydurma ve iftira boyunda iddialar” nitelendirmesini yapan Hakim Kemal Alver, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ardından Alver, başkanlığını yaptığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “davaya tarafsız bir şekilde bakıp, yürütmenin olmayacağı” ve “toplumun adalete olan güveninin zedelenmemesi bakımından” davadan çekilme talebinde bulundu. Alver’in başvurusu Hakim Hamza Yalçınkaya başkanlığında toplanan Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üyelerince değerlendirildi. Mahkeme heyeti, Alver’in çekilme talebini yerinde buldu.
“RIDVAN ULUGÜLER’iN BiLGiSi VE YETKiSiYLE SORGUYA GiRDiM”
Emekli Yarbay Gürol Doğan, dönemin Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Komutanı Tümgeneral (Korgeneral) Rıdvan Ulugüler’in Ergenekon sanığı Albay Cengiz Köylü’ye yardım yapılması talimatının Hava Kuvvetleri Komutanlığı Doküman Yönetim Sistemi’ne girilmiş olması üzerine açılan soruşturmayla ilgili de ilginç itiraflarda bulundu.

Üç astsubay hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili ilk ifadesinde Hava Kuvvetleri’nin eski Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un talebi üzerine soruşturmaya katıldığını belirten Doğan, el yazısı son savunmasında ‘hipnozlu sorgu’ iddiasıyla gündeme gelen soruşturmaya Rıdvan Ulugüler’in bilgisi ve yetkisi dahilinde katıldığını söyledi.

SAKINCALI BİLGİ!
Ulugüler’in talebi üzerine soruşturmayı yürüten Albay Üçok’un kendisiyle irtibata geçtiğini belirten Doğan, “Hava Hakim Albay Ahmet Erdem tarafından sahip olduğum meziyetlerden söz edilerek tavsiye edilmem üzerine Üçok ve Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik tarafından şahsımla 7 Mart 2009 tarihinde telefon bağlantısı kurulmuştur” dedi. Yapılan telefon görüşmesine ilişkin de Doğan şu bilgileri verdi:

“Telefonda konunun mahiyetinden söz edilmeyerek, ‘vatan, millet, memleket meselesi, konu her şeyden önemli, telefonla bilgi vermek sakıncalı, yardımına ihtiyacımız var, gelip yardımcı olduğunda ülkeye çok büyük hizmet etmiş olacaksın, konunun önemli olduğunu gelip öğrendiğinde sen de anlayıp hak vereceksin’ ifadelerini kullanarak yardımcı olmamın talep edilmesi üzerine İzmir’den Kayseri’ye gittim. Kayseri Garnizonu ve 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler ile Albay Ahmet Zeki Üçok’un bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde bahse konu olaya müdahil oluşum gerçekleşti.”