2 Haziran 2010 Çarşamba

Hakkari'de Bir Asker Şehit Oldu

Hakkari Çukurca'da dün akşam saatlerinde askeri birliğe yapılan taciz ateşi sonucu yaralalanan 3 askerden biri şehit oldu...

PKK'lılar sınırdaki birliğe ateş açtı: 1 şehit
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Işıklı ile Kavuşak bölgelerinde konuşlandırılmış bulunan sınırdaki askeri bölgesine bir grup PKK'lı terörist tarafından saat 20.40 sıralarında taciz ateşi açıldı. Teröristler tarafından 15 dakika süreyle yapılan taciz ateşine karşılık verdi. Çatışma sonucunda, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, askeri helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne getirildi.

Hastanede tedavi altına alınan askerlerden biri şehit oldu.
Bölgede güvenlik güçlerinin operasyonu sürüyor.
Öte yandan olay üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan acil olarak kalkan helikopterler, çatışma bölgesine gitti.

YARALILAR HAKKARİ'YE GETİRİLDİ
Hakkari'nin Çukurca’da PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralan 3 asker, helikopterle kent merkezine getirildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı Fatih Kışlası'na inen helikopterden alınan yaralılar, ambulansla Hakkari Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şehit onbaşı Fatih Gökkaya için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve askeri yetkillier katıldı. Şehit ornbaşı Fatih Gökkaya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'ın Hırkatol Köyü'ne gönderildi.

Bu arada, Yeni Mahalle semtinde ise yaklaşık 30 kişilik PKK yandaşı bir grup, yola barikat kurdu. Örgüt lehine slogan atan göstericiler, polise taşla saldırdı. Polisin de gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su ile müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Güvenlik güçleri, olay sonrası bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.