2 Haziran 2010 Çarşamba

Amanoslar’da büyük takip

Hatay'ın İskenderun İlçesi’ndeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda 6 askeri şehit eden, 7 askeri de yaralayan PKK’lı teröristlerin yakalanması için Amanos Dağları’nda geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırının ardından sarp ve sık ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için, jandarma komandoların yanı sıra Adana Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı Özel Harekat (JÖH) birliği de Amanoslar’a kaydırıldı. Jandarma komandolar, yaşam koşulları çok zor olan Amanoslar’ı karış karış ararken, yetkililer, bölgedeki ‘her taşın altına’ bakıldığını ifade etti.

Her yerde operasyon
Siirtt’in Pervari İlçesi kırsalındaki operasyonda mayına basan piyade uzman onbaşı Mesut Engin Demir yaralandı. Demir, helikopterle Siirt Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Bu arada, Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nin Kuzey Irak sınırında bulunan Darsinki Tepesi’nden dün sabah toplarla Zap ve Metina kampları vuruldu. Şırnak’ta Küpeli Dağı’nda da dün subay ve astsubaylardan oluşan özel birlikle operasyon başlatıldı. Cudi Dağı’nda başlatılan operasyonlar da tüm hızıyla sürüyor.