4 Kasım 2011 Cuma

Son 6 ayda ikinci savaş uçağı düştü: 2 şehit

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir F-4 savaş uçağı dün eğitim uçuşu sırasında Konya'nın 21 km kuzeydoğusunda düştü. Kazada, Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin şehit oldu.
 
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, kazanın meydana geliş sebebinin kaza kırım heyeti incelemesi sonucu açıklığa kavuşacağı belirtildi. Geçtiğimiz nisan ayının sonunda da Eskişehir'de 1. Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'na bağlı bir F-4/2020 uçağı düşmüştü. Pilotlar kazadan sağ kurtulmuştu. Türkiye'nin elinde bulunan F-4'lerin bir bölümü İsrail tarafından, diğer bölümü ise yerli imkânlara modernize edilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 uçağı, eğitim uçuşu esnasında Konya'da düştü. Merkez Karatay ilçesi Karakaya yakınlarında düşen askerî uçaktaki iki pilot şehit oldu. Kazada şehit olan subaylardan Pilot Binbaşı Serdar Kandemir'in Manisalı, Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin de Eskişehirli olduğu bildirildi. Şehit Üsteğmen Kayadibi'nin bir yıl önce evlendiği öğrenildi. Kazada, uçağın enkazının geniş bir alana yayıldığı gözlendi. Olay yerine gelen Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Olaya Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el koyduğunu kaydeden Şaşmaz, kaza ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmaların devam ettiğini bildirdi. Öte yandan kazayı gördükten sonra yetkililere ihbarda bulunduğu belirtilen Fuat Çetin, tarlada çalıştığı sırada bir uçağın süzülerek yere doğru hızla indiğini gördüğünü söyledi. Uçağın kanadı yere çarptıktan sonra büyük bir patlama sonrası paramparça olduğunu kaydeden Çetin, "Hemen 155'i ve jandarmayı aradıktan sonra olay yerine koştum. Bir canlı olabileceği düşüncesiyle hemen bağırmaya başladım. Ancak bir cevap alamadım. Uçağın parçaları çok geniş bir alana yayılmıştı. Kısa bir süre sonra olay yerine yetkililer geldi. Maalesef askerlerimiz şehit olmuştu." şeklinde konuştu.