4 Kasım 2011 Cuma

Şehit Pilotlar Memleketlerine Uğurlandı

Hava Kuvvetleri'ne ait F-4E tipi savaş uçağının dün Konya'da eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu şehit olan iki pilotun cenazeleri memleketlerine gönderildi. 
 
TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait F-4E tipi savaş uçağının dün Konya'da eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu şehit olan iki pilotun cenazeleri, bugün 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'nden eğitim için havalanan F-4E tipi uçağı, dün saat 10.38'de kent merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Karakaya Köyü semalarına geldiğinde bilinmeyen nedenle irtifa kaybetmeye başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin atık su kanalının geçtiği kesimde tarlaya çakılarak alev topuna dönen uçağın parçaları geniş alana dağıldı. Pilotlardan binbaşı Serdar Kandemir ve üsteğmen Engin Kayadibi de paraşütle atlamaya fırsat bulamadan şehit oldu. Şehitlerin cenazesi enkaz alanından alınarak helikopterle Konya Askeri Hastanesi Morgu'na getirildi.

Düşen uçağın ise Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı 173'üncü Filo'ya bağlı olduğu, Konya'ya EHTES olarak adlandırılan Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası'nda tatbikat için geldiği belirtildi.
İki şehit pilotun cenazeleri bugün sabah saatlerinde Konya Askeri Hastanesi Morgu'ndan alınıp, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na götürüldü. Burada basına kapalı olarak gerçekleştirilen törenin ardından, şehitlerden binbaşı Serdar Kandemir'in cenazesi memleketi Manisa'nın Akhisar ilçesine, üsteğmen Engin Kayadibi'nin cenazesi de askeri uçakla Eskişehir'e gönderildi.