29 Kasım 2011 Salı

Fişlemeleri itiraf etti: Emir verildi, yaptım

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Hakan Büyük, görevli olarak gittiği okulda yaptığı fişlemeleri itiraf etti.
Büyük, hazırladığı raporları emir-komuta zinciri içerisinde üstlerine gönderdiğini söyledi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada avukatı Hüseyin Ersöz'ün savunmasını tamamlamasının ardından Hakan Büyük'ün çapraz sorgusuna geçildi. Üye hakim Ali Efendi Peksak, liselerde milli güvenlik dersine girip girmediğine ilişkin soru yöneltti.
Bu derslere girdiğini ifade eden Büyük'e Peksak, okulla ilgili bir rapor tutup tutmadığını sordu. Rapor tuttuğunu belirten Büyük, bunun İstihbarata Karşı Koyma (İKK) yönergesi kapsamında olduğunu ifade etti. Büyük, "Bunlar gözlem sonucu tutulmuş bilgilerdir. Özel bir araştırma sonucu değildir. Gözleme dayalı raporlardır. Emir-komuta zinciri içerisinde bunları üst komutanlığa gönderdim.'' dedi. Peksak'ın 2004 seçimlerinden sonra bir rapor hazırlayıp hazırlamadığına ilişkin sorusuna da Büyük, "Evet, hazırladım. Seçim yapıldığında sonuçlarla ilgili kapılara asılan bilgilerden derlenmiş bilgilerdir. Bir emir almadan yapamam." diye konuştu. Büyük'ün çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından, duruşma bugüne ertele