22 Kasım 2011 Salı

"Ergenekon PAZARLIKLA Çözülmez"

Mustafa Bakıcı'nın firarını değerlendiren Mehmet Altan, pazarlıkla Ergenekon meselesini çözmeye çalıştığını ama bu işlerin anlaşmayla uzlaşmayla çözülmeyeceğini söyledi...


Gündemdeki konuların değerlendirildiği “Akıl Defteri” programında dün ele alınan konulardan birisi İnternet Andıcı sanığı Tümg. Mustafa Bakıcı’nın Rusya’ya kaçmasıydı.
"Ergenekon meselesi hükümetin yaptığı gibi anlaşmayla, uzlaşmayla çözülemez" diyen Mehmet Altan, "daha bir sanık paşanın, kaçmasını engelleyemiyorsun" dedi.
Askeri vesayetin geriletilmesi konusunda son dönemde önemli adımların atıldığına vurgu yapan Altan, ancak bunların kanunlarla kurumsallaştırılmadığını, bu yüzden de anlaşarak uzlaşarak bu işlerin çözülmeyeceğini belirtti.
Özal’ın da çok önemli işler yaptığını ama ondan sonra 28 Şubat’ın geldiğini hatırlatan Mehmet Altan, kazanımların mutlaka yasalaştırılarak teminat altına alınması gerektiğine dikkat çekti.
Dün de Taraf’tan Mehmet Baransu bu konuya değinmişti.
İşte Baransu’nun dünkü yazısından ilgili kısım:
"Arınç ve partililer, askerin topuk selamı vermesinden mutlu olmuş, statüko onlara göre sona ermişti. Rahmetli Turgut Özal da askeri şortla denetlemiş, dönemin ANAP’ı da aynı vahamete kapılmıştı. Özal’ın ölümünün adından 28 Şubatçılar paletlerini milletin üzerinden defalarca geçirmiş, bugünün topuk selamcısı Bülent Arınç’ın partisi de o günlerde tam iki kez kapatılmıştı.
Özal şortla yetinmiş, bugünküler ise topuk selamını yeterli görmeye başlamışlardı. Kurumsal hiçbir düzenleme yapılmadığı için de yarın topuk selamı verecekleri unutulmuştu. YAŞ gibi göstermelik fotoğraflarla da vatandaş kandırılmaya çalışılmıştı."