15 Kasım 2011 Salı

Bedellide son söz Başbakan’da!

TSK’nın asker ihtiyacı, bu konudaki detayları Başbakan açıklayacak
Bedellide son söz Başbakan’da! Hükümet Sözcüsü Arınç, merakla beklenen “bedelli askerlik” konusunun Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmediğini belirterek, şöyle dedi: Bedellide bir düzenleme yapılacak, bunda temel gösterge TSK’nın asker ihtiyacı. Bu konudaki detayları Başbakan açıklayacak

ANKARA - Hükümet sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında “bedelli askerlik” konusunun gündeme gelmediğini söyledi. “Bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacağını, burada temel göstergenin de Türk Silahlı Kuvvetlerin’in asker ihtiyacı olduğunu” belirten Arınç, merakla beklenen detayların bizzat Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. “Sabırla beklemek gerek” diyen Arınç, “beklentileri köpürtmemek, yanlış yönlere sevk etmemek“ gerektiği vurgusunu da yaptı. Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, bedelli askerlik konusunda yapılan çalışmanın ayrıntılarının sorulması üzerine şunları söyledi:

- KÖPÜRTMEMEK GEREK: Bugünkü Bakanlar Kurulu gündemimizde bu konu yoktu. Çünkü öncelikli olan hususları değerlendirmeye alıyoruz. Tabii bu arada basınımızın, sabah saatlerinde bütün televizyonları izlediğimde, gazetelerin birkaç günde yaptıkları yayınları izlediğimde; bu konu üzerinde farklı beklentilere yol açabilecek haberler yayınlanıyor... Büyük bir hassasiyet taşıyan bu konuda, beklentileri köpürtmemek, yanlış yönlere sevk etmemek ve böyle bir düzenleme olacaksa, bunun sonucunu sabırla beklemek durumundayız. Çünkü bu konu, kim tarafından konuşulursa konuşulsun, belli yönlere çekilmekte, belki bizler de belli yönlere çekilebilecek cümleler kullanmaktayız.

- TSK’NIN ASKER İHTİYACI: Bedelli konusunda bir düzenleme yapılacaktır. Bu düzenlemedeki temel gösterge, Silahlı Kuvvetlerimizin asker ihtiyacıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bu düzenleme içinde de Genelkurmayımızın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, asker ihtiyacı birinci derecede dikkate alınacaktır. Ancak, bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılırken, siyasi kararı hükümetimiz verecektir.

- BAŞBAKAN AÇIKLAYACAK: Yaş sınırının ne olacağı, bedel noktasında miktarın ne olarak düzenlenebileceği ve buna ilişkin detaylı bilgiler veyahut da kanun metninde yer alacak hususlar bizzat Sayın Başbakanımız tarafından açıklanacaktır. Bu konu ne olur bir daha bize, bir başkasına sorularak dikkatleri başka tarafa dağıtmadan, beklentileri farklı yönlerde odaklaştırmadan, o insanlarımızın hassasiyetlerini düşünerek, büyük ümit ve hayaller içinde olmamalarını özen göstermemiz lazım. Şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum; bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacaktır. Bu düzenlemenin kapsamı yaşı ve diğer şartları kanun tasarısında gösterilecektir. Elbette, bugüne kadar olduğu gibi TSK’nın asker ihtiyacı önemle dikkate alınacaktır. Bütün bunları bir araya getirecek düzenlemeyi de sanıyorum çok daha büyük vakit geçmeden Sayın Başbakanımız bizzat açıklayacaktır.

Erdoğan’a çok sıkı güvenlik

Bakanlar Kurulu dün sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da toplandı. Saat 11.00 olarak planlanan toplantı, saat 11.40’da başladı. Toplantı öncesinde Başbakanlık çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.