10 Haziran 2010 Perşembe

TSK'NIN 2. MALZEME SERGİSİ ANKARA'DA YAPILACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), 2. Malzeme Sergisi, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından 1-10 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TSK'nın şu anki faaliyetlerini devam ettirebilmesi için yedek parça, lojistik ve levazım malzemelerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Şimdiye kadar TSK'nın bu ihtiyaçlarının büyük kısmını yurtdışından sağladığını belirten Özdebir, Ekim ayı içerisinde düzenleyecekleri sergiyle bu malzemelerin yerli sanayiciler tarafından karşılanmasının amaçlandığını kaydetti.

Özdebir, serginin ASO tarafından düzenlenmesi amacıyla Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç'le bir protokol imzaladığını bildirdi. Söz konusu serginin 1-10 Ekim tarihleri arasında Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) iş merkezinde gerçekleştirileceğini anlatan Özdebir, serginin TSK'nın dışa olan bağımlılığı ve Türkiye'nin kaynaklarının yurt dışına gitmesinin önlenmesi açısından çok önemli olduğunu ve Ankara'nın da artık bir savunma sanayi odağı haline geldiğini kaydetti.

-''SERGİYE ULUSLARARASI NİTELİK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ''-
Ankara'daki firmaların iş kabiliyetleri ve imkanlarının da arttığına işaret eden Özdebir, TSK'nın ihtiyacı olan yedek parça ve malzemenin bir çoğunun son derece teknik malzemeden oluştuğunu söyledi. Bu malzemelerin Türkiye'de üretilmesinin Türk sanayinin daha yüksek katma değerli işler yapabilme kabiliyetini arttırmasına yardımcı olacağını belirten Özdebir, ASO olarak söz konusu sergiyi daha geliştirerek uluslararası bir nitelik kazandırmak istediklerini anlattı. Özdebir, şunları kaydetti:

''Bu sergiyi uluslararası boyuta taşımanın yanı sıra TSK'nın ihtiyacı olan malzemeleri üreten sanayicilerimizin ürünlerini de aynı sergide teşhir edecekleri bir mekan oluşturmak istiyoruz. Sergiyi TSK'ya malzeme satabilecek sanayicilerin ürünlerinin de bulunduğu bir sergiye dönüştürmek istiyoruz. Yine bu sergiyi uluslararası hale dönüştürme kapsamında yabancı ve komşu ülke silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını burada sergileyebilecekleri ve bu ihtiyaçları buradan karşılayabilecekleri bir fuar haline dönüştürmek istiyoruz. Yabancı ülkelerin silahlı kuvvetleri istedikleri ürünleri getirip bu fuarda sergileyecek, üretici firmalarda gidip onları görecek ve (Ben bu işi, şu kadar fiyata yaparım) diyecekler. Bu sergiye önümüzdeki yıllarda böyle bir nitelik de kazandırmak istiyoruz. Hem Genel Kurmay Başkanlığı'na hem de Milli Savunma Bakanlığı'na bu arzumuzu ilettik.''

-SEMİNER, KONFERANS VE EĞİTİMLER DE VERİLECEK-
ASO'nun muhtemelen söz konusu sergiyi her çift rakamlı yıllarda tekrarlayacağını belirten Özdebir, sanayicilere de söz konusu sergiye katılmaları çağrısında buldu. Özdebir, ''Türkiye'deki bütün sanayicilerimizin bu sergiye gelip görmelerini ve buradan bir pay almalarını istiyoruz. Bu hem silahlı kuvvetlerimize bir destek hem de ülkemizin dövizinin yurtdışına gitmemesi açısından çok ciddi bir katkı. Aynı zamanda da firmalarımızın teknolojik kabiliyetlerinin arttırılması açısından da ciddi bir fırsat olacak'' dedi. Özdebir, sergi kapsamında TSK'nın ihtiyaçlarını karşılama, tedarik politikaları, savunma sanayi ve güvenlik konularıyla ilgili de katılımcılara yönelik seminer, konferans ve eğitimler verileceğini bildirdi.