1 Haziran 2010 Salı

"Savaş Açmamız Beklenmesin"

Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in yardım gemilerine müdahalesiyle ilgili hukuki ve diplomatik çözüm arayacaklarını söyledi.

Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak tüm çareyi hukuk ve diplomasi içinde arayacaklarını söyledi.

Arınç, ''Hiç kimse bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle birşey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil'' dedi.

TRT'de ana haber bülteninde soruları yanıtlayan Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin olarak, ''Biz bir devletiz. Herkesin aklına estiğini yapacağı bir yerde değiliz. İsrail'i yaptığı bu eyleminden dolayı ne kadar kınıyorsak, bunun ne kadar yanlış olduğunu söylüyorsak, buna karşılık tüm çareyi hukuk ve diplomasi içerisinde bulacağız.

Hiç kimse bizden bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle birşey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil'' dedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, İsrail Genelkurmay Başkanının bugün saat 16:00'da Genelkurmay Başkanını telefonla arayarak, Doğu Akdeniz'de meydana gelen olay hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi:
''İsrail Genelkurmay Başkanı bugün saat 16:00'da Genelkurmay Başkanını telefonla arayarak, Doğu Akdeniz'de meydana gelen olay hakkında bilgi vermiştir.

Görüşme esnasında Genelkurmay Başkanının, İsrail Genelkurmay Başkanına, uluslararası sularda meydana gelen bu olayda askeri güç kullanılmasının, vahim ve kabul edilemez olduğunu ve olaya bu şekilde müdahale edilmesinin ortaya çok ciddi sonuçlar getirdiğini belirtmiştir.''