Van’ın Çaldıran ve Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında, aralarında TIR’ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK’lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 1’i binbaşı, 2’si astsubay 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
PKK’lı teröristler Çaldıran-Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR’larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.
Çaldıran-Doğubayazıt yolu kapatıldı
Olaydan haber alınması üzerine Çaldıran-Doğubayazıt karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, bölgeye helikopter destekli operasyon başlatıldı. Saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında, teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, 2’si astsubay 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralılar Van’da tedavi altına alındı.

1’i ağır 11 asker yaralı

Mardin Nusaybin’de iki ayrı patlamada 1’i ağır 10 arker yaralandı. PKK’lılara yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında gece tuzaklanan patlayıcını infilak ettirilmesi sonucu 1’i ağır olmak üzere 4 asker yaralandı. İkinci patlama ise öğlen saatlerinde meydana geldi. Bu patlamada da 6 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan 9 askerin askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bitlis’te ise merkeze bağlı Bölükyazı Jandarma Karakol Komutanlığı’na uzun namlulu silahlarla ateş açan
PKK’lılarla çıkan çatışmada 1 uzman çavuş yaralandı.
Öte yandan Bingöl’de güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonda aralarında 300 bin TL ödüllü Abidin Bayram’ın da bulunduğu 3 PKK’lı ölü olarak ele geçirildi.
Şehidin ismi 2 gün önce doğan oğluna verildi
Şırnak’ta güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da 10 gün sonra şehit olan Jandarma Uzaman Çavuş Selçuk Beki İstanbul Pendik’te son yolculuğuna uğurlandı. Törene, eşinin şehit olmasından 2 gün önce aynı hastanede doğum yapan Zeynep Beki tekerlekli sandalye ile katıldı. Gözyaşlarını tutamayan Beki’ye yakınları destek oldu. Törene dedesinin kucağında katılan ve zaman zaman sıkılarak ağlayan şehidin 3 yaşındaki oğlu Sarper, babasının tabutu top arabasına konulduğunda aracın arkasına oturtuldu. Öte yandan şehidin yeni doğan çocuğuna ‘Selçuk’ ismi verildi.  Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.