16 Mayıs 2016 Pazartesi

BASIN DUYURULARI

TARİH : 13 Mayıs 2016
SAAT : 22:35
NO : BD-27 / 16

  1. Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı, 16-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Marmara, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de icra edilecektir.
  2. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından olan Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı’nın amacı; katılan Birlik/Komutanlıkların görev fonksiyonlarına yönelik harekât imkân ve kabiliyetlerini pekiştirmek ve geliştirmek, katılan unsurların harbe hazırlık seviyelerini yükseltmek ve Ege Denizi/ Doğu Akdeniz’de deniz güvenliğinin idamesine destek sağlamaktır.
  3. Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından unsurlar katılacaktır.
  4. Tatbikat kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından gerçek harp şartlarında gemilerin karşılaşabileceği tehditleri temsil eden yüksek süratli ve ileri teknoloji ürünü insansız hava hedefleri ile münfesih suüstü gemilerine karşı gerçek güdümlü mermi, top ve torpido atışları yapılacaktır.
  5. Tatbikat’a iştirak edecek gemilerimiz tarafından Gökçeada, Foça, İzmir, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Aksaz ve Bozcaada’da liman ziyaretleri icra edilecek, bu kapsamda limanlarda Atatürk anıtlarına çelenk sunulacak, gemilerimiz halkın ziyaretine açılacak, aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ile kahraman gazilerimiz gemilerimizde ağırlanacaktır.
Saygı ile duyurulur.