20 Mayıs 2016 Cuma

GÜNLÜK FAALİYETLER

19 Mayıs 2016 tarihinde;
  1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:
    1. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Liman Ziyaretleri kapsamında; TCG İMBAT Samsun’da, TCG TURGUTREİS Dolmabahçe’de, TCG ORUÇREİS ve TCG GÜR Gölcük’te, TCG BÜYÜKADA İzmir’de, TCG GURBET Marmaris’te, TCG GEDİZ Antalya’da, TCG TAŞUCU Mersin’de, TCG KARPAZ İskenderun’da halkın ziyaretine açılmıştır. İcra edilen liman ziyaretlerinde 180 şehit yakını ve gazi gemilerde ağırlanmıştır. Toplam 8.247 vatandaşımız gemileri ziyaret etmiştir.
    2. Ege Denizi’nde düzensiz göçle mücadeleye Deniz Kuvvetleri Komutanlığının desteği kapsamında;
      (1) Üç Tuzla Sınıfı karakol gemisi tarafından karakol,
      (2) İki deniz helikopteri tarafından keşif gözetleme uçuşu icra edilmiştir.
    3. "Beyaz Fırtına-16 Tatbikatı", 47 gemi ve 18 deniz hava vasıtasının katılımı ile 16-27 Mayıs tarihleri arasında Marmara Denizi, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de icra edilmektedir.
    4. "Poyraz-2/16 Tatbikatı", yedi geminin katılımıyla "Beyaz Fırtına-16 Tatbikatı" ile bağlantılı olarak 16-20 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale ve Erdek bölgelerine istinaden icra edilmektedir.
    5. "İmbat-16 Tatbikatı", beş gemi ve 27 deniz hava vasıtasının katılımıyla "‘Beyaz Fırtına-16 Tatbikatı" ile bağlantılı olarak 16-27 Mayıs tarihleri arasında İzmir, Foça, Aksaz, Mersin ve İskenderun bölgelerine istinaden icra edilmektedir.
    6. Akdeniz Kalkanı Harekâtı’nda görevli bir denizaltı Doğu Akdeniz’de karakol icra etmektedir.
    7. TCG GAZİANTEP; Mogadişu / Somali’ye Kızılay adına insani yardım malzemesi taşıyan "M/V SEA AMORE" isimli gemiye refakat ve koruma görevi maksadıyla Kızıldeniz’de bulunmaktadır.
    8. Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu 1’inci sınıf öğrencilerinin Açık Deniz Eğitimi’ne iştirak eden TCG SOKULLU MEHMET PAŞA ve TCG İSKENDERUN La Valetta / Malta’ya intikal etmektedir.
    9. TCG BARBAROS; NATO Deniz Yetenek Grubu-1 Deniz Elektronik Harp Denemeleri ve "Dynamic Mongoose-16 Tatbikatı’na" iştirak faaliyetleri kapsamında; Atlantik Okyanusu’nda deniz eğitimleri icra ederek Lizbon / Portekiz’e intikal etmiştir.
    10. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2’de (SNMCMG-2) görevli TCG CEZAYİRLİ GAZİ HASANPAŞA ve TCG EDİNCİK; 16-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya ev sahipliğinde Batı Akdeniz’de icra edilen "Spanish Minex Tatbikatı’na" iştirak etmektedir.
    11. Harekât eğitim faaliyetlerinde toplam 23 gemi seyir icra etmiştir.

  2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı:
    Altı adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir.

  3. Sahil Güvenlik Komutanlığı:
    Üç adet bot ve bir adet mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edilmektedir.
  4. K.K.K.LIĞI HUDUT BİRLİKLERİ TARAFINDAN, HUDUTLARDA YASA DIŞI GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN YAKALANAN ŞAHISLAR VE ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
    (19 Mayıs 2016)
    Bölge / Yer Yakalanan Şahıslar ve Ele Geçirilen Malzemeler
    Suriye Sınırı
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, gün içerisinde; Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 470 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 19 şahıs yakalanmıştır. Bu müdahaleler sonucunda;
    - 1.750 paket sigara ele geçirilmiştir.
    Irak Sınırı
    Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 58 şahıs yakalanmıştır. Bu müdahaleler sonucunda;
    - 160 litre akaryakıt,
    - 35 litre asit ele geçirilmiştir.
    Yunanistan Sınırı
    Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 32 şahıs yakalanmıştır.
    Bulgaristan Sınırı
    Bulgaristan'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan beş şahıs yakalanmıştır.
    Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 99 şahıs yakalanmıştır.