31 Mayıs 2016 Salı

Anaların feryatları yürekleri dağladı

Yine şehit ateşi, yine gözyaşı düştü ülkemizin üzerine. Karadeniz ve Akdeniz'in 2'şer kenti, şehit acısıyla sarsıldı dün. Teröristlerle kahramanca savaşan 3 polisimiz ile 2 askerimiz şehadet şerbeti içti. 8 çocuk yetim kaldı. Baba evlerinden yükselen anaların feryatları, yürekleri dağladı


Türkiye'nin yüreği dün yine şehit haberleriyle yandı. Şırnak, Siirt ve Van'da teröristlerle çıkan çatışmada; 3 polis, 1 üsteğmen ve 1 asker şehit düştü. Şehit olan Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli ile Şırnak merkezde çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Cuma Bilek'in cenazeleri, düzenlenen tören ardından memleketlerine uğurlandı.

TABUTUNU ARKADAŞLARI OMUZLADI

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki törende Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı. Şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazelerinin alana getirilmesiyle başlayan törende, şehitler için dualar okundu. Şehitlerin cenazeleri tören mangası tarafından omuzlanarak ambulanslara götürülürken, silah arkadaşları, koşar adımlarla meslektaşlarının tabutunu omuzladı.

3 ÇOCUĞU YETİM KALDI

VAN'da şehit düşen polis memuru Yakup Kurt'un (43) acı haberi Samsun'un Havza ilçesindeki baba evine ateş düşürdü. Şehit Kurt'un acı haberi, Samsun'un Havza İlçesi Demiryurt Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası Naci Kurt (71) ve annesi Hayriye Kurt'a (70), İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever tarafından verildi. Acı haberin verilmesinin ardından şehit için evinde Kuran-ı Kerim okunup dua edildi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Yakınları taziyede bulunmak için şehidin baba evine geldi. Şehit polis memuru Yakup Kurt'un Pembe Kurt (41) ile evli ve Beyza (17), Muhammet Furkan (12) ve Elif Liva (3) Kurt isimli çocuklarının olduğu belirtildi.

FERYATLAR YÜKSELDİ

Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit düşen Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli'nin (31) Antalya'daki baba evinde yas vardı. Düzenli ailesine şahadet haberi, sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Baba Sayit ve anne Anakadın Düzenli, acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evinden feryatlar yükseldi. Yakınları ve komşuları da acı haber üzerine şehit evine akın etti. Mehmet Düzenli'nin 3 kardeşi olduğu ve evli olmadığı kaydedildi.

AİLESİNDEN UZAKTI

Van'da yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Osman Bodur'un, Ordu'nun Ünye ilçesinde oturan eşi ve 3 çocuğuna acı haberi ulaştı. Bodur'un, 8 yıl Ordu'nun Fatsa ilçesinde, ardından Çaybaşı'nda görev yaptığı, 2 yıl önce Van'a şark görevi için tayininin çıktığı belirtildi. Şehidin Van'a ailesini götürmediği, eşi ve çocuklarının Fatsa'da oturdukları belirtildi.

1 YAŞINDAKİ BEBEĞİ UĞURLADI

Şırnak'ta şehit olan Özel Harekat Polisi Cuma Bilek'in (28) Hatay'daki baba ocağına ateş düştü. 5 çocuk babası Abdullah ve anne Fatma Bilek'e acı haberi, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop verdi. Melahat Bilek ile evli olan 3 yaşında Fatma Hilal ve 1 yaşında Elif Duru adında 2 çocuk babası Cuma Bilek'in, 8 yıllık polis olduğu belirtildi. Şehit polis dün toprağaü verildi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Fatma Hilal amcasının, 1 yaşındaki kızı Elif Duru da bir kadın polisin kucağında katıldığı törende fenalaşan eşi Melahat Bilek sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı. Törende minik Elif Duru, polisin kucağında uyurken, ablası Fatma Hilal sık sık babasının tabutuna baktı. Şehit polis, götürüldüğü Açıkdere Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.