8 Aralık 2015 Salı

Rus çemberi!


Rus çemberi!
Rusya Suriye kıyılarına denizaltı, Ermenistan’a da savaş helikopterleri gönderdiğini açıkladı.
Rus İnterfaks haber ajansına konuşan bir askeri kaynağın iddiasına göre, “Rostov-na-donu” adlı denizaltı doğu Akdeniz sularına girdi. Kaynak, “Denizaltıda, Hazar Denizi’ndeki gemilerin IŞİD terör örgütü mevzilerine fırlattığı Kalibr tipi seyir füzeleri bulunuyor.” dedi. Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitri Peskov da gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamayı reddetti.
FOTO:Cihan Denizaltıda, Hazar Denizi’ndeki gemilerin IŞİD terör örgütü mevzilerine fırlattığı Kalibr tipi seyir füzeleri bulunuyor.

AKDENİZ’E DENiZALTI!

Seyir (cruise) füzeleriyle donatılmış bir Rus denizaltısının Akdeniz’e girdiği ve Suriye kıyıları yakınında bekletildiği savunuldu. Rus savaş uçağının Türk F-16′lar tarafından düşürülmesinin ardından Moskova, Suriye’ye S-400 füze savunma sistemi konuşlandırmış, Rusya Savunma Bakanlığı Rus savaş uçaklarının füze taşımasına karar vermişti.
FOTO:Cihan Aralık sonuna kadar üsse ikinci helikopter partisinin de sevk edileceğini açıklandı.
Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan’daki Erebuni hava üssüne 7 askeri helikopter gönderdi. Savunma Bakanlığı Güney Askeri Bölgesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mi-24P ve Mi-8MT tipi savaş ve askeri kargo helikopterleri Ermensitan’daki Rus hava üssüne ulaştırıldı.  Rusya Savunma Bakanlığı, yıl sonuna kadar söz konusu üsse ikinci helikopter partisinin sevk edileceğini bildirdi.

1995′TE KURULDU

Rus hava üssü Erebuni, 1995 yılında kuruldu. Ermenistan’ın Gümrü şehrinde bulunan diğer bir Rus üssünde; S-300 savunma füze sistemleri, MiG-29 savaş uçakları ve yaklaşık 4 bin 500 Rus askeri bulunuyor.