8 Aralık 2015 Salı

İkametgâh Silivri- Suç Darbe / Mehmet Baransu


GÜLTEKİN AVCI: Eski savcı, köşe yazarı, gazeteci. İkametgâh Silivri. Suçu, iki köşe yazısı ile hükümeti yıkmaya teşebbüs, darbe girişimi. Örgüt yöneticisi mi, örgüt üyesi mi olacağı konusunda henüz savcılarca karar verilmedi. Gelecek talimata göre karar verilecek.

HİDAYET KARACA: Tv yöneticisi, gazeteci. Bir dizi senaryosuyla hükümeti yıkmaya teşebbüs, darbe suçlamasıyla tutuklu. İkametgâh Silivri. Örgüt yöneticisi denildi, tenzili rütbe ile örgüt üyesi yapıldı.
CEVHERİ GÜVEN- MURAT ÇAPAN: Gazeteciler. Nokta Dergisi’nin bir kapağı ile hükümeti devirmeye teşebbüsten suçlanıyorlar. İkametgâh Silivri.

CAN DÜNDAR- ERDEM GÜL: Gazeteciler. MİT tırları haberi ile casusluk, gizli belge temin etme, ifşa, açıklama, hükümeti devirmeye teşebbüs iddiasıyla tutuklandılar. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İstemeden örgüte yardımla suçlanıyorlar. İkametgâh Silivri. Ve… 27 ayrı gazeteci, çeşitli nedenlerle Türkiye’nin değişik cezaevlerinde tutuklular.
VE BEN…

MEHMET BARANSU: Gazeteci, 2003 yılında tüm Türkiye’nin haberdar olduğu ancak yazmaya cesaret edemediği 1. Ordu Komutanlığı’ndaki darbe toplantısını haber yaptı. 10 ay önce tutuklandı. Gerekçe; Gizli belgeleri temin etme, ifşa. Balyoz’a “kumpas, sahte belge” diyenler, gizli belge temininden kendisini tutukladılar.İkametgâh Silivri.
Kansere neden olan GDO’lu pirinç haberi yaptı. Suçlular birkaç ay önce oy birliği ile 7 yıl hapis cezası aldı. İnsanların sağlığı ile oynayan kişilerin AKP’ye yakın işadamı olması nedeni ile darbeye teşebbüsten yargılanıyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.
Bu dosyada “üretilmiş sahte belgeler” tespit edildi. BARANSU ve avukatları bunları önümüzdeki duruşmada açıklayacaklar. UMUT ORAN bu davayı yakından takip ederse “Sümeyye Erdoğan’a suikast” yalanının izini bulabilir.
MİT’in, Deniz Baykal, CHP’li vekiller, MHP’li işadamlarını fişlemesi haberini yaptı. MİT, “bu bizim görevimiz” diyerek dava açtı. BARANSU 52 yıl ile yargılanıyor.
Kamuoyunun 10 yıldır bildiği, gazetelere, kitaplara konu olan MGK belgesini yayınladı. Gizli belge temin etme, ifşa suçlaması ile 52 yıl hapsi isteniyor.
Uludere ‘de 34 vatandaşımız bombalandı. BARANSU haber yaptı. Olayda sorumluluğu olanları haber yaptı diye 30 yıl hapsi isteniyor. 34 kişiyi öldürenlerin dosyası ise devlet eli ile kapatıldı.
Uzatmayayım… Bu ve buna benzer 50’ye yakın davam var. Hepsinin konusu gazetede yaptığım haberler.
***
“Recep Tayyip Erdoğan’ı, Abdullah Gül’ü, AKP’li Belediye Başkanlarını ben tutuklayacağım. 250 bin kişiyi statlara toplayacağız. Sorgulayacağız. Sivil cezaevleri yetmez ise kışlaları cezaevi yapacağız. İstanbul’un üzerine çökeceğiz. Liderleri bir gecede toplayacağız, Milli Mutabakat Hükümeti kuracağız. Yunanistan tali konu. Toplantının amacı bu, arkadaşlar. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin yönetimini alacağız…”

Bu ve buna benzer konuşmaların planların yapıldığı, davaya dönüşen olay sonucu ne mi oldu? “Kumpas” denilerek, mahkemece “Asker işini yapmış, bunlar darbe toplantısı değil, sınırı biraz aşmışlar o kadar da olur” denilerek dava kapatıldı.
Bu kadar aleni planlardan birileri utanmış olacak ki 7 kişi ile ilgili mahkeme kararına itiraz ettiler. Bu 7 kişi Balyoz’ da darbe planladılar.
Gazeteciye haberden dolayı darbe davası açıldığı, darbecilerin aklandığı bir dönemde, darbe iddiası hiç bu kadar ayağı düşmemişti. Darbenin de içi boşaltıldı. Sıfırlandı.
Darbeciler dışarıda, gazeteciler Silivri’de Yaşar Büyükanıt’ı ifadeye çağırarak yorulmayın. Muhtıra haberini yazan gazetecileri darbeden tutuklayın. Olsun bitsin.