20 Ocak 2009 Salı

İki Yunanlıyı Türk Sahil Güvenliği kurtardı

Yunanistan'ın Semadirek Adası'ndan Dedeağaç'a gitmek için tekne ile denize açılan iki Yunanlı genç, havanın kararmasıyla yönlerini şaşırarak kayboldu. Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı Enez Sahil Güvenlik Bot ekiplerince bulunan 2 genç, Yunanistan deniz polisine teslim edildi.

Dün öğleden sonra Türk radarları tarafından tespit edilen 21 ve 23 yaşlarındaki iki Yunanlı, Sahil Güvenlik tarafından kurtarılarak deniz botuna alındı. Daha sonra aileleri ve Yunanistan'ın Dedeağaç Deniz Polis Karakolu aranarak durumlarının iyi olduğu bildirildi. İki genç, Enez Sahil Güvenlik Bot ekiplerince belirlenen noktada Yunanistan deniz polisine teslim edildi. Gençlerin, Semadirek Adası ile Dedeağaç arasında yolcu taşıyan feribotların, 20 gündür çalışmaması üzerine tekne ile yola çıktığı öğrenildi. Bu arada Semadirek Adası ile Dedeağaç arasında yolcu taşıyan feribotların, çalışanlarının maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemde oldukları belirtildi.

1 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi makalelerinizi Beton buz olarak çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil