30 Ocak 2009 Cuma

JİTEM’ciler kayıp

Askeri mahkemeye yazı gönderen Emniyet, kimlik ve yüzleri değiştirilen 6 PKK itirafçısıyla ilgili bilgi verilemeyeceğini belirtti
JİTEM davasında, Emniyet’in askeri mahkemeye gönderdiği yazı ezberi bozdu. Yazıda, PKK itirafçısı sanıklardan 6’sının kimlik ve yüzlerinin değiştirildiği, şu anki nüfus kayıtlarıyla ilgili olarak bilgi vermelerinin mümkün olamayacağı belirtildi. Mahkeme, hâlâ sanıkları eski kimlik bilgileriyle arıyor. 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’na Güneydoğu’da 1988-96 yıllarında JİTEM yapılanması içinde ‘adam öldürmek, araç bombalamak, suikast’ suçlarından haklarında ömür boyu hapis istemiyle dava açılan tutuksuz sanıkları sordu.‘Hiçbir kuruma bilgi verilemez’Askeri mahkeme, PKK itirafçıları İbrahim Babat, Adil Timurtaş, Recep Tiril, Ali Ozansoy, Hüseyin Tilki, Hayrettin Toka, Fethi Çetin ve Abdulkadir Aygan ile jandarma istihbarat elemanları Mehmet Zahir Karadeniz, Lokman Gündüz ve korucu Faysal Şanlı’nın kimlik bilgilerinde değişiklik yapılıp yapılmadığının yanıtını istedi. Emniyetin cevabi yazısında, 6 sanıkla ilgili olarak şöyle denildi: Topluma Kazandırma Kanunu’nda, ‘Değiştirilen kimlik bilgileri hakkında hiçbir kuruma bilgi verilmez’ hükmü haizdir. 6 itirafçı ve aileleri için yüklü harcamalar yapıldı, şahısların açık kimliklerinin deşifre edilmesi halinde, devletçe uygulanan tedbirler de deşifre olacaktır.Yazıda, “Kemal Emlük ile Saniye Emlük’ün 1993, Fethi Çetin 1992, Hüseyin Tilki ve Ali Ozansoy’un 23.11.1993 tarihinde kimlik bilgileri değiştirilmiştir” denildi.Aygan deşifre olduYazıda Aygan ile ilgili olarak da özetle şöyle denildi: “30.11.1993’te alınan bakanlık oluruyla, ailesiyle birlikte kimlik bilgileri değiştirilerek Aziz Turan adını almıştır. Ancak deşifre olması üzerine 05.04.2006’da hakkındaki koruma tedbirleri kaldırılmıştır.”
Sincar’ın katil zanlısı yakalandıKapatılan DEP’in Mardin Milletvekili Mehmet Sincar’ın 1993’te öldürülmesi olayına karıştığı öne sürülen Behram P., Ankara’da Ulus Çankırı Caddesi’ndeki bir otelde yakalandı. Behram P., tutuklanarak, cezaevine gönderildi. GBT sorgulaması yapılan Behram P. hakkında, terör suçundan yargılandığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden verilmiş 6 yıl 3 aylık hapis cezası bulunduğu anlaşıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder