30 Ocak 2009 Cuma

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç: Emekli Org. Şener Eruygur hakkımda istihbarat topladı

Türkiye'nin Sarıkız ve Ayışığı darbe girişimlerini atlattığı 2003 ve 2004'te fişleme dosyaları kabardı. Milletvekillerinden genel müdürlere, öğretim üyesi ve öğrencilerden esnafa kadar birçok kişiyle ilgili hukuk dışı raporlar tutuldu.
Dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç hakkında da istihbarat toplandığı ortaya çıktı. AK Parti Manisa Milletvekili Arınç, 2003 yılında 'irticai faaliyet yapılıyor' gerekçesiyle Manisa'da annesine ait olan evin aranmak istenmesi olayına açıklık getirdi. Arama için dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un talimat verdiğini anlatan Arınç, "Eruygur döneminde Kayseri'de Abdullah (Gül) Bey'le, Manisa'da benimle, başka yerlerde de bir başkası için sürekli istihbarat toplanıyor, incelemeler yapılıyordu." dedi.
Refahyol hükümeti keşke Susurluk'ta yıkılsaydı
Kanal A'daki 'Görüş Farkı' programına katılan Arınç, Ergenekon terör örgütü soruşturmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eruygur'un kendisi hakkında istihbarat topladığını belirten Arınç, "Daha fazlasını söyleyemem. İyileşsin, ondan sonra söylerim." şeklinde konuştu. Ergenekon operasyonunun 28 Şubat'ın rövanşı olarak görülmesinin 'saçma' bir düşünce olduğunu vurgulayan Arınç, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na göndermede bulundu: "28 Şubat süreci siyaseten bitti. 'Bin yıl devam eder.' diyenler de bitti. Şu anda Encümen-i Daniş üyesi sıfatı ile gelip Genelkurmay Başkanı'nı ziyaret etmek marifet değil. Bu, kimsede heyecan uyandırmaz." Arınç, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın Susurluk skandalı için "faso fiso" demesini de eleştirdi. Arınç, "Erbakan, dönemin Refahyol koalisyonunu yıkmamak adına böyle bir tavır sergiledi. Ancak, Susurluk ciddiye alınmamakla yanlışlık yapıldı. Başka sebeple yıkılan hükümet keşke Susurluk'tan dolayı bitseydi." diye konuştu. Arınç, o süreçte ezilen, horlanan insanların günümüzde siyaseten güçlü hale geldiklerine işaret etti.
Arınç, CHP lideri Deniz Baykal'ın Ergenekon konusundaki tutumuna tepkili. Baykal'ın avukatlığa soyunmuş olmasının bir siyasetçi için talihsizlik olduğu görüşünde. Arınç, şöyle devam etti: "Sayın Baykal, en azından merhum Ecevit'in bu konudaki çabalarını dikkate almalıydı. Türkiye, faili meçhulleri, siyasi suikastları yaşadı. Darbeler, muhtıralar gördü. Bundan sevinç mi duyuyordu ki, bu çabalardan endişe duysun." Arınç, hukuk sürecine özen isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumunu ise övdü. Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın son günlerdeki açıklamalarını değerlendirirken, "Rahmetli Özal'a kongre sırasında suikast teşebbüsünü gören gözlerin bunun arka planını, daha sonrasının da geleceğini düşünerek çok iyi çalışmalar yapması gerekirdi. Çok masum olduğunu söyleyemem. İnşallah geçmiş dönemlerde kendi sebep oldukları olumsuzlukları Türk milleti önünde özür dileyecek duruma gelmesini arzu ederim. Yılmaz özür dilemeli." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder