26 Ocak 2009 Pazartesi

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, ZİGANA'DAKİ ÇIĞ

Genelkurmay Başkanlığı, Zigana'da çığ altında kalan dağcıları arama faaliyetine Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı kurtarma ekibi ile 3. Ordu Komutanlığı'ndan 2 Skorsky helikopterin katıldığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin duyuruda, Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana kayak tesislerinden Kadırga Yaylası istikametine gezi maksatlı gitmekte olan Trabzon Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneğine bağlı 17 kişilik dağcı grubunun üzerine dün çığ düştüğü anımsatıldı.
Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün talebi üzerine; bölgeye görevlendirilen Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı kurtarma ekibi ve 3'üncü Ordu Komutanlığından 2 Skorsky helikopter ile (Erzurum sivil savunma ekibini bölgeye götürmek maksadıyla) arama kurtarma faaliyetine iştirak edildiği belirtilen duyuruda, sivil savunma ekipleri ve Jandarma birlikleri ile icra edilen faaliyet neticesinde, çığ altından 7 kişinin sağ, 10 kişinin ise ölü olarak çıkarıldığı ve arama kurtarma faaliyetine son verildiği kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder