30 Ocak 2009 Cuma

Küfüre tepkili: Her söz sahibinin seviyesini gösterir, yargıya gideceğim

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, kendisi nden söz ederken "p......k" ifadesini kullanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya sert tepki gösterdi.
Şahsına yönelik hakaret içeren sözleri yargıya taşıyacağını belirten Mumcu, "İsmail Hakkı Karadayı, kendisine atfedilen ses kaydı gerçek ise bizim bu tutumumuzu anlayamamış veya içine sindirememiş olmalı ki hakkımızda hakaretamiz sözler sarf ediyor. Her söz sahibinin seviyesini gösterir ve sahibine aittir." dedi.
Erkan Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada Karadayı'ya atfedilen ses kayıtlarının, daha önce kamuoyuna açıkladığı bilgilerin gerçekliğinde en küçük bir kuşku olmadığını gösterdiğini öne sürdü. Karadayı ile hayatında sadece havalimanı VIP salonunda karşılaştığını, eşinin de bulunduğu ortamda hatır sorma ve nezaket sözlerinden başka bir şey konuşulmadığını savundu. Bunun dışında İsmail Hakkı Karadayı'nın kendisini Demokrat Parti (DP) ile bütünleşme kararının ardından telefonla aradığını kaydeden Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç dakika kadar süren bu telefon görüşmesinde birleşme kararımızı kutlamış, konuşmanın devamında '367' tezine destek vereceğimizi umduğunu beyan etmiş ve bizden '367 iddiasının hukuksal bir temelinin bulunmadığı bu hususta en doğru çözümün seçimi halkın yapacağı bir anayasa değişikliği olduğu' yanıtını almıştır. O konuşmada seçimi halk yapsa da yine AKP'li bir ismin seçilebileceği yönündeki kaygısını ifade etmiş ve benden 'Demokrasi böyle bir şey, halk kimi isterse onu seçsin.' yanıtını almıştır.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder