23 Ocak 2009 Cuma

Komutanlar Karargaha Çağrıldı

Genelkurmay Karargahında, iç güvenlik bölgesinde görev yapan birlik komutanlarının da katılacağı geniş katılımlı bir İç Güvenlik Semineri düzenlenecek.
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 29-30 Ocak 2009 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, iç güvenlik bölgesinde görev yapan birlik komutanlarının da iştirak edeceği geniş katılımlı bir İç Güvenlik Semineri icra edileceğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’nda haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Gürak sözlerine Gölcük’te meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Dz. Kd.Yzb. Murat Kaya, Dnz.Yzb. Volkan Aşkın Reyşan, Dz.Tğm. Çağlar Alkoç, Mot.Kd.Bçvş. Murat Korkmaz, Elektronik Bçvş. Cüneyt Kabakçı ve Bağ.Kd.Çvş. Ulaş Öner’e Allahtan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.
26 Aralık 2008 tarihinde Genelkurmay Karargahında yapılan birleştirilmiş komutanlar toplantısında TSK personelinin durumunun iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların gözden geçirildiğini belirten Gürak, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
2008’DE 933 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Tuğgeneral Gürak, bir önceki basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadeleye ilişkin 2008 yılına ait rakamları verdiklerini ancak bunun basında yeteri kadar yer almadığını belirterek bir kez daha konuyla ilgili bilgi verdi. Gürak’ın verdiği bilgilere göre, 2008 yılında 1602 iç güvenlik olayı meydana geldi. Bu olayların yüzde 62’si (990) güvenlik güçleri inisiyatifinde gerçekleşti.
Yurt içinde ve dışında icra edilen operasyon ve hava harekatları neticesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 72 artış göstererek 696’sı ölüm, 237’si sağ olmak üzere 933 terörist etkisiz hale getirildi. Aynı dönemde teslim olan terörist sayısında, bir önceki döneme oranla yüzde 62’lik bir artış yaşanarak 177 terörist teslim oldu.
2008 yılında, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen terör eylemleri soncunda 51 vatandaş hayatını kaybetti. 11’i polis, 22’si geçici köy korucusu olmak üzere toplam 171 güvenlik gücü mensubu şehit oldu. TSK’nın 2008 yılındaki zayiatının yüzde 32’si terör örgütünün kullandığı mayın ve patlayıcı maddelerden kaynaklandı.
2008 yılında güvenlik güçlerinin ulaştığı eğitim seviyesi ve kullanılan teknolojik cihazlar sayesinde terör örgütünün kullandığı mayın ve patlayıcı maddelerin yüzde 71’i güvenlik kuvvetlerince bulunarak imha edildi. 2008 yılında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 3.5 ton amonyum nitrat, 255 kg. TNT ve 197 kg. plastik patlayıcı madde ele geçirildi. Ayrıca, 2008 yılında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sonucunda, bir önceki yıla göre yüzde 10’luk bir artışla toplam 22 ton uyuşturucu madde yakalandı.
UZUN YILLAR ÖRGÜT İÇİNDE KALAN TERÖRİSTLER TESLİM OLDU
Gürak, TSK’nın vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için bölücü terör örgütü ile mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak 2009 yılına ait şu bilgileri verdi:
1 Ocak 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 24 iç güvenlik olayı meydana geldi. Dönem içinde bölücü terör örgütüne ait 5 adet A/P mayını, 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere 160 kg amonyum nitrat gübresi bulunarak olası zayiatlar önlendi. Dönem içinde 6’sı teslim, 4’ü ölü olmak üzere 10 terörist etkisiz hale getirildi. Tuğgeneral Gürak, “Teslim olan kişilerden 5’inin bölücü terör örgütünde uzun yıllar kalmalarına rağmen terörle bir sonuç alınamayacağını ve yaşamlarının boş yere heba olacağını anlamaları üzerine, örgütten ayrılarak güvenlik kuvvetlerine sığınmaları dikkat çekicidir” dedi.
Gelecek hafta TSK’da basına açık faaliyet bulunmadığını açıklayan Gürak, “29-30 Ocak 2009 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, iç güvenlik bölgesinde görev yapan birlik komutanlarının da iştirak edeceği geniş katılımlı bir İç Güvenlik Semineri icra edilecektir dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder