3 Şubat 2016 Çarşamba

AHMET TAKAN; ALIN..! BUDA YUNAN’IN İZ HARİTASI


1-339.jpg
“Bu da ne” diye soracaksınız!…

Arz edeyim efendim; Yunanistan’ın Türk hava sahasını nasıl ihlal ettiğine dair iz haritası. Bu askeri terim ile  24 Kasım 2015’de düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili kriz de tanışmıştınız. 29 Ocak Cuma günü  de  bir Rus savaş uçağının NATO’yla karışık Türk hava sahasını ihlal ettiğini öğrendik. Bu sefer angajman kurallarıuygulan(a)madı. Genelkurmay Başkanlığı her nedense Rus savaş uçağının iz haritasını da yayınlamadı. Türkiye’yi yönettikleri iddia eden  siyasiler “NATO-MATO” diye geveleyip  bir şeyler demeye çalışıyorlar fakat ne NATO’nun ne de Rusya’nın pek de oralı olduğu yok.

Neyse!.. Yukarıdaki haritaya dönelim. Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım çizdi. Yıllardır YENİÇAĞ’dan Yunanistan’ın karasularımızı, hava sahamızı nasıl ihlal ettiğini, Ege ve Akdeniz’deki adalarımızı nasıl işgal ettiğini bağıra bağıra belgeleriyle anlatıyoruz. Anlaşılamayan(!), tuhaf bir sessizlik ve aleni göz yumma var!..

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kabilinden…

Bu sefer angajman kurallarının işletil(e)mediği Rus savaş uçağının hava sahamızı ihlalinden tam 1 gün önce Yunanistan sınırlarımız içinde öyle bir gezinti yapmış ki; evlere şenlik. Tabi ki her defasında olduğu gibi sizlere bu acı gerçekler duyurulmadı. Havagazından hönkürmelere kulak vermekle meşguldünüz!.. Gerisini belgeleriyleÜmit Yalım’ın anlatımından okuyun;

“Türk hava sahası sık sık ihlal ediliyor. Hava sahası ihlallerinin büyük çoğunluğu Ege Denizi bölgesinde ama AKP Hükümeti bu ihlalleri ısrarla gizliyor. Rusya Federasyonu’na ait bir adet SU-34 savaş uçağı, 29 Ocak 2016 tarihinde, Suriye sınır bölgesinde Türk hava sahasını yaklaşık 1 dakika süreyle ihlal etti. Hava sahası ihlali, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının ihlali olup kabul edilemez. Ancak Rus uçağının hava sahası ihlalinden bir gün önce,28 Ocak 2016 tarihinde, Yunanistan’a ait Cougar tipi askeri helikopter, Bodrum bölgesinde, Türk hava sahasına 2 mil girerek hava sahamızı 1 saat süreyle ihlal etti. Rus uçağının ihlaline sert tepki veren Erdoğan-Davutoğlu ikilisi, Yunan helikopterinin Türk hava sahası ihlaline, her zaman olduğu gibi sessiz ve tepkisiz kaldılar.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos’u taşıyan askeri helikopterin, Türk hava sahasındaki uçuşunu gösteren resim ve video görüntüleri, Yunan Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı. Kammenos’u taşıyan helikopter önce, Yunan işgali altında olmakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olan Kalolimnoz Adası‘nın üzerinde uçuyor. Görüntülerde adanın uç kısmına yerleştirilen Yunan bayrağına özellikle yer verilmiş.

2-254.jpg 3-157.jpg

Daha sonra adanın doğusuna geçerek Türk hava sahasında uçmaya devam eden helikopterin içinden çekilen görüntülerde Türkiye’ye aitKalolimnoz Adası ile geri bölgede Yunanistan’a aitKelemez Adası görünüyor. Helikopter Kardak Kayalıkları bölgesine yaklaştığında da Bakan Kammenos denize çelenk atıyor.

(yansı-4-girer)

Yunan helikopterinin uçtuğu bölge, İngiliz ve Amerikan haritalarına göre de,Yunanistan’ın 12 Ada deniz sınırının dışında olup Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik alanıdır. 28 Ocak 2016 Tarihinde, Türk hava sahasını 1 saat süreyle 2 mil ihlal eden Yunan askeri helikopterine hiçbir önleme yapılmamıştır. Buna karşılık aynı gün Türk hava sahasında ve kendi adamız olan Kalolimnoz üzerinde, 26 bin feet’te (7 bin 925 m.) oldukça yüksek irtifadan uçan 2 Türk F-16 uçağına, Yunan uçakları tarafından önleme yapılmıştır. Türk uçaklarına yapılan önlemeler Bakan Kammenos tarafından basına açıklanmış ve Yunan Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yayımlanmıştır.

15 Ocak 2016 Tarihinde de, 3 Yunan Sahil Güvenlik botu ve 1 Yunan Balıkçı teknesi Didim bölgesinde Türk karasularını tam 6 mil ihlal etmiştir. Rus uçağının hava sahası ihlalini internet sitesinde yayımlayan Türk Dışişleri Bakanlığı, Yunan helikopterinin hava sahası ihlali ile Yunan gemilerinin karasuyu ihlallerini yayımlamamıştır. Görüldüğü üzere Erdoğan, Davutoğlu ve AKP Hükümeti, Ege Denizi’ni tamamen Yunanistan’a terk etmiş ve Türkiye’yi Anadolu yarımadasına hapsetmiştir.

Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Kardak kahramanı Türk SAT Komandoları kumpasla içeri tıkılıp tutsak edilirken, Yunan SAT Komandoları Türk topraklarına yerleştirilmiştir.”

Bir Sur’a, bir Ege’ye adalarımıza sonra’da Akdeniz’e Kıbrıs’a bakın!..
Bana, parçalanmanın  iz haritasını çizebilir misin Mülayim?…
4-071.jpg