27 Mart 2009 Cuma

Temizöz Köylüyü Öldürdü Mü?

Ölüy kuyuları ile ilgili tutuklanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Temizöz'e, 16 yıldır kayıp olan Mehmet İlbasan'ın eşinden şok suçlama...

Ölüm kuyuları ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün, Şırnaklı bir köylüye işkence yaptığı ileri sürüldü. Tanık ifadelerinde üç cinayetle doğrudan ilişkilendirilen Temizöz'ün, 16 yıl önce Cudi Dağı'na kaçırdığı Mehmet İlbasan'a 3 gün boyunca işkence yaptığı iddia edildi. 1993'ten bu yana kendisinden haber alınamayan talihsiz adamın eşi, dönemin Cizre Jandarma Komutanı Temizöz hakkında suç duyurusunda bulundu. 16 yıldır kayıp olan kocası için Cizre Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe veren Kariye İlbasan, Zaman'a konuştu.
Şırnak'ın İdil ilçesinde ikamet eden 4 çocuk annesi İlbasan'ın anlattığına göre eşi Mehmet İlbasan, 1993 yılında sattığı 100 koyunun parasını almak için Temizöz'ün ilçe jandarma komutanı olarak görev yaptığı Cizre'ye gidiyor. Bir daha da kendisinden haber alınamıyor. Baba Cihangir İlbasan, oğlu için korucubaşı ve aşiret lideri Abdulcebbar Özkan'dan yardım istiyor. Özkan'ın iddiasına göre Mehmet İlbasan, 1993'te Temizöz tarafından Cudi Dağı'nda Hisar Taburu'na götürülüyor. Havuzlu köyünden kaybolan Mustafa Aydın ile birlikte dağda bir ağaca bağlanıyorlar. Üç gün işkence görüyorlar. Aydın, 3 gün sonra kayadan aşağı atılarak öldürülüyor. Özkan, Aydın'ın cenazesini almak için gittiğinde İlbasan'ın hâlâ ağaçta bağlı olduğunu görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder