30 Mart 2009 Pazartesi

Ergenekon'un milyon dolarlık ihale vurgunu

Silahlı terör örgütü kurarak darbe yapmakla suçlanan Ergenekon sanıkları, ihalelere de fesat karıştırmış. Askerî ve kamu ihalelerini usulsüz yollarla alan şüpheliler, milyon dolarlık servetler edinmiş. Özellikle Hurşit Tolon aracılığıyla askerî işleri alan şüphelilere ATO Başkanı Sinan Aygün'ün ihale paylaşımında yardımcı olduğu ileri sürülüyor.

İddianamede, Barbaros Hayrettin Altıntaş ile Hasan Atilla Uğur'a ait zırh güvenlik şirketinin ihalelerini nasıl aldığı da ayrıntılarıyla anlatılıyor. Kamu görevlilerini İstanbul'da lüks otellerde ağırlayan Uğur ve Altıntaş, hayat kadını dahil hiçbir isteklerini geri çevirmemiş.

İddianamede yer alan kayıtlara göre, Atilla Uğur'la görüşen A.A., Kırıkkale'nin Karakeçeli ilçesinde bölünmüş yol ihalesini almak istediklerini ifade ediyor. Kırıkkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın'dan yardım aldıklarını anlatan A.A., "Bu bölünmüş yol şeyleri iyi şey bırakır abi." ifadesini kullanıyor. Şüpheli Hakan Şanlı'nın Uğur'la temasta olduğu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesinde ortaya çıkıyor. Şanlı, "Atilla Uğur isimli şahsı tanıyorum. Jandarma Genel Komutanlığı'nda yapılan bazı ihale toplantılarından onu tanıyorum." diyor.

ATO Başkanı Sinan Aygün'ün Ergenekonculara ihale konusunda yardım ettiği ileri sürülüyor. İddiaya göre, Fuat B. isimli şahıs, Aygün'ü arayarak bir ihalede yardım etmesini istiyor: "Kardeş bugün kongre merkezinin yangın kapısı ihalesi varmış. Bunu seninle de görüşmüşler. Seçkiner İnşaat diye, genç bir çocuk benim de çok iyi dostlarım." Fuat B.'nin sözlerine Aygün şöyle cevap veriyor: "Ha evet doğrudur. Fiyat vermişler mi? Olur bakalım, söyleyeyim ona. Salih Beci bakıyor ama dosya benim önüme gelecek, uyarayım ben onu. Fiyatı uygunsa tabii seve seve." Fuat B., "Ya fiyatını gerektiği yerde çağırırız öbür tarafa da uydurturuz." deyince Aygün, "Tamam sevgilim, mesaj alınmıştır." diyor.

İhale paylaşımı konusunda Neriman Aydın ile Durmuş Ali arasında geçen diyalog ise hayli ilginç. Üsttekiler tarafından sıkıştırıldığını söyleyen Aydın, "İşte ajans orası bayağı bir zor duruma düştü bu sıralar. Yani onu biraz kalkındırmaya çalışıyoruz. Ajans elimiz ayağımız bizim. Şu Fenerbahçe menerbahçe azıcık bir şey vermiyor mu? TSK ihalelerinden paraları götürdüler." şeklinde konuşunca, Durmuş Ali, şu kısa yanıtı veriyor; "Ablacım maalesef vermezler."
Hablemitoğlu cinayetinden sonra zengin olmuş
Ergenekon tutuklusu Osman Gürbüz'ün Kemer'de 200 milyarlık mülkü nasıl edindiğine ilişkin bilgiler de iddianamedeki yerini aldı. Gürbüz'ün Necip Hablemitoğlu cinayetinden kısa bir süre sonra (10.12.2002) Çamyuva köyü Böğürtlenözü mevkiinde 1903 parseli 200 milyar bedelle satın aldığına dikkat çekiliyor. 'Gizli' ibareli 33 sayfalık PowerPoint sunumunda ise Tekel Müdürü Abdurrahman A., oğlu Roşhat A.'nın, Bakan Zeki Ergezen'in akrabalık bağını kullanarak inşaat ihalelerine girdikleri anlatılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder