27 Mart 2009 Cuma

Başbuğ'dan Balbay'a "LÜTFEN"

İddianameye göre Mustafa Balbay ile Org. İlker Başbuğ arasında ilginç diyaloglar geçiyor. İşte Başbuğ'un "Lütfen Mustafa Lütfen" dediği o diyalog..

Ergenekon davasının 2. iddianamesinde, bir süre önce gündeme bomba gibi düşen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın günlüklerine geniş yer verildi. En ilginç bölümlerden birini de 6 Ocak 2004 tarihinde Cumhuriyet'te yer alan "Asker Annan Planı'na çekinceler koydu" haberi üzerine yapılan ilginç görüşmenin notları oluşturuyor. Günlükte "9 Ocak Cuma Genelkurmay 2. Başkanı Org. İlker B.'la görüşme" başlığı altında yer alan metinde, Başbuğ, "Biz öne çıkmak istemiyoruz. Sen bizi tuttun manşetlere çıkardın" diyor. Başbuğ, ardından da "Sormamam gerek ama bu bizim için çok önemli. Bir kaçak var. İçimizde bir durum var. Bunu bulmamız lazım. Bize yardımcı olun. Size bu belgeleri kim verdi" diye soruyor.
YANITSIZ KALAN SORU
Balbay yanıt vermeyince, Başbuğ, "Mustafa size bunu veren, bakarsınız casusluk yapar, başkalarıyla da temas kurar... Bizim bunu mutlaka bulmamız lazım. Lütfen bize yardımcı ol. Bak, lütfen diyorum sana" diyor. Balbay, Başbuğ'un, "Mustafa bak biz nasıl diyeyim kıvranıyoruz, bunu veren üniformalı mı?" sorusu üzerine, "Sayın Başbuğ bu çalışma bu karargahta yapıldığına göre, size ne diyeyim... Şimdi tutup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden biri verdi mi diyeyim?" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder