30 Mart 2009 Pazartesi

Ergenekoncular, Hizbuttahrir'e Harp okulu öğrencileriyle sızmış

İşçi Partisi Karargâh Evleri oluşumunun, harp okulu öğrencilerini Hizbuttahrir'e sızdırmak için kullandığı ortaya çıktı. İki teğmen, 4 askerî okul öğrencisi ve askerî okuldan atılan Doğukan Yorulmaz bu yapının içinde oldukları ve Hizbuttahrir'e sızma girişiminde oldukları gerekçesiyle ikinci iddianamenin sanıkları arasında yer aldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) konuyla ilgili raporunda, söz konusu yapılanmanın Kemal ve Neriman Aydın tarafından organize edildiği belirtiliyor.

İddianameye göre, Kemal ve Neriman Aydın, Durmuş Ali Özoğlu'na bağlı olarak Hamza Demir ve Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın yardımıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve harp okullarına sızma, örgütlenme ve eleman kazanma faaliyetleriyle doğrudan yönetiyor, bu yapıyı İslami yapılar ve özellikle Hizbuttahrir'e sızmak için kullanıyor. Kemal Aydın'ın talimatıyla Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu'nun, Hizbuttahrir örgütü üyesi olduğu anlaşılan Süleyman Solmaz, Kurtça Bektaş, Rıza Demir, Mahmut Oğuz, Rıfat Yıldırım, Mahmut Oğuz Kazancı ile irtibata geçtiği ve bu grubun gizli toplantılarına katıldığı belirlendi. Askerler, grupla ilgili tüm bilgi ve raporları Kemal ve Neriman Aydın'a iletmekle görevli. İddianamede Ergenekon savcıları Çelebi ve Çalıkuşu için, 'Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, başka terör örgütlerine sızma ve bu örgütleri yönlendirme faaliyetlerine devam ettikleri' tespitinde bulundu.
Kemal Aydın da ifadelerinde Harp Okulu 3. sınıftan itibaren aile dostu olan Noyan Çalıkuşu vasıtasıyla helikopter teğmeni Mehmet Ali Çelebi ile tanıştığını, ayrıca Hava Harp Okulu'ndan ismini hatırlayamadığını ileri sürdüğü 8-10 çocuğun daha oturduğu eve gelip sohbet ettiklerini kabul etti.
Bu çocuk geleceğin Genelkurmay'ı
Kemal Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu yaptığı bir görüşmede, "Benim Özel Kuvvetlerim, Hizbuttahrir'in belgelerini falanı filanı topladı." dediği teknik takibe takılmış. Harp okulu öğrencisi Mehmet Ali Çelebi ile ilgili övgüler düzen telefon görüşmesi şöyle sürüyor: "Taksici şoförle konuşurken Hizbuttahrirci olduğunu anladı, telefonunu aldı ondan o bizim çiroz. Ondan sonra o Noyan'la birlikte cumartesi pazar kayda aldılar resimlerini çektiler adamın." Durmuş Ali'nin "Mehmet Ali mi becerdi bu işi?" demesi üzerine Aydın, "He Mehmet Ali. Abi ben sana söyliyim o çocuk valla geleceğin Genelkurmay'ı." diyor.
Evlerde ideolojik eğitim veriliyor
İddianameye göre, Kemal-Neriman Aydın ikilisi, harp okullarına muhtemelen önceden yerleştirdikleri elemanlar vasıtasıyla irtibata geçtikleri askerî öğrencileri kendi evlerine veya bu amaçla kiraladıkları evlere getiriyor. Burada öğrencilere Ergenekon'un fikrî ve ideolojik eğitimini veriyor. Aydın kardeşler, oluşturdukları grubun başına teğmen olarak görev yapan Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu'nu getiriyor. Bu iki asker kendi arkadaşlarını da örgüte kazandırmak amacıyla Aydın kardeşlerle tanıştırıyor. Daha sonra örgüte ait gizli toplantılara katıldı ve askerî yapının içine dahil edilen teğmen ve harp okulu öğrencileri havacılık, pilotluk, özel kuvvetler gibi birimlere yönlendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder