29 Aralık 2008 Pazartesi

TSK'da Yerli Malı Dönemi

2009'daki önemli projeler arasında ise halen üzerinde çalışılan genel maksatlı helikopter olacak. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacının en az yüzde 50'sinin Türkiye'den karşılanması konusunda, daha önce planlanan 2011 yılı yerine 2 yıl erkene alınarak, 2009 yılında gerçekleştirebileceklerini söyledi. Bayar, Antalya Belek'teki Rixos Premium Otel'de düzenlenen Sinerjitürk 2008 Toplantısı çerçevesinde, Türk Savunma Sanayii'nin 2009 projeleri ve hedefleri konusundaki soruları yanıtladı.
Türkiye’de üretilecek
Bayar, 2009'daki önemli projeler arasında, yer alan halen üzerinde çalıştıkları projenin genel maksat helikopteri olduğunu belirterek, TSK'nını, güvenlik güçleri ile kamunun yanı sıra özel sektörün de ihtiyaç duyacağı genel maksat helikopterlerini Türkiye'de üretmeyi hedeflediklerini kaydetti. Şu aşamada, üretilmesi planlanan helikopterler konusunda lisans yarışması yaptıklarını bildiren Bayar, genel maksat helikopterinin tamamıyla Türkiye'de üretileceğini ifade etti.
Mehmetçik 1250 metreden vuracak
Toplantı çerçevesinde bazı yerli savunma sanayii şirketerinin ürünleri de sergilendi. Sergilenen ürünler arasında ise en çok MKEK tarafından geliştirilen ve 1250 metrelik menzile sahip keskin nişancı tüfeği dikkati çekti. MKEK yetkilileri, tamamıyla yerli üretim olan bu yeni keskin nişancı tüfeğinin, Jandarma'nın da görüşleri ve istekleri çerçevesinde geliştirildiğini ve Türkiye şartlarına uygun bir uzun menzilli tüfek olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder