17 Aralık 2008 Çarşamba

Paşa'nın Korku İmparatorluğu

Tuncay Güney'in itiraflarıyla yeniden gündeme gelen JİTEM'in asit çukurlarıyla ilgili Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nın 'açılması' yönünde verdiği karar Rusya'ya kaçan Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü yeniden akıllara getirdi.
Yaşananlara tanık olanlar ortaya çıkarak o dönem yaşananları bir bir anlatmaya başladı. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur, kayıp olaylarının yaşandığı dönemde Ersöz'ün Şırnak'ta Alay Komutanlığı yaptığını söyledi.Kunur, Aktüel’e verdiği mülakatta 1992-96 arasında sadece Silopi'de 35'e yakın insanın kaybolduğunu aktararak, "Ergenekon çetesi hakkında dava açılınca kayıp yakınlarına "Gelin bildirimde bulunun, bunları savcılara bildirelim' dedik. Ama kimse gelmedi. Buralarda Levent Ersöz ve ekibinin kurduğu korku imparatorluğu hâlâ sürüyor anlaşılan" dedi.
Bizi tehdit etti
Kendisinin o yıllarda Silopi Halk Eğitim Merkezi’nde görevli olduğunu bildiren Kunur, HADEP kurucuları Serdar Danış ve Ebubekir Deniz'in Jandarmada kaybolmasından 25 gün sonra Ersöz'ün kendisini arayarak yanına çağırdığını anlatarak, Ersöz'ün "Hangi duvara işediğinizi biliyoruz. Ayağınızı denk alın" diye kendilerini tehdit ettiğini söyledi. O dönem HADEP'in Silopi'de kuruluş çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Kunur, görüşmede Ersöz'ün 'Bundan vazgeçin aksi halde sizin için iyi olmaz' mesajı verdiğini de sözlerine ekledi.
BOTAŞ’IN SiLOPi TESiSLERi!
Tuncay Güney, Faruk Aslan'ın hazırladığı "Kara Kutu" adlı kitapta şu iddiaları dile getirmişti: "JİTEM elemanları tarafından PKK'ya yataklık gerekçesiyle yargısız infazlarla öldürülen binlerce Kürt kökenli vatandaşın cesetleri asit çukurlarında eritildiği için bulunamıyor.
Veli Küçük'ün ekibi ve JİTEM'cilerin kullandığı mekânlar buralarıydı. Net adres olarak, Habur Sınır Kapısı’na giderken Mardin'in eski ilçesi Cizre'den sınıra yakın yerde solda karşına bir tesis çıkar, askerler koruyordur. Orayı kazarsan çok ceset çıkar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder