29 Aralık 2008 Pazartesi

ERGENEKON VE HASDAL KIŞLASI

El bombaları, Karadağ ve Yıldırım’ın Hasdal bağlantısından sonra Yermez’in ‘Yüzbaşı Ömer’ iddiaları gündemde.
İşadamı Üzeyir Garih cinayeti hükümlüsü Yener Yermez’in cezaevinden star’a yaptığı açıklamalar, gözleri Ergenekon soruşturması kapmasında yeniden Hasdal Kışlası’na çevirdi. Hasdal Kışlası ilk olarak Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla gündeme geldi. O günden bu yana Ergenekon ile ilgili birçok olayda adı duyulur oldu.
TÜM YOLLAR HASDAL’A ÇIKIYOR
Ümraniye'de ele geçirilen bombaların Hasdal Kışlası’na kayıtlı çıkması, Ergenekon sanığı Fikri Karadağ’ın bir dönem Hasdal’da görev yapması, Garih cinayetinin işlendiği tarihte Ergenekon’un tutuklu sanığı Oktay Yıldırım’ın Hasdal Kışlası’nda astsubay olarak görev yapmasının ardından, Garih cinayeti hükümlüsü Yener Yermez’in Hasdal’da askerlik yaptığı döneme ilişkin iddiaları dikkat çekti.
YÜZBAŞI ÖMER TORPİLİ
Son dönemde yaptığı açıklamaların ardından infaza karşı korumaya alınan Yermez, Hasdal’da Yüzbaşı Ömer’in kışlaya gittiği günden itibaren kendisini kral gibi karşıladığını ve askerlik yaptığı 3 ay içinde 2 ay izne çıkardığını iddia etmişti. Avukatı aracılığıyla star’a açıklama yapan ve bir mektup yazan Yermez’in iddiaları Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ve emniyet ekibi tarafından takibe alındı.
ŞAHİN: YERMEZ’İN İFADESİ ALINACAK
Yermez'in Ergenekon ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği Meral’in tespiti için, kaldıklarını söylediği Eminönü bölgesindeki otel kayıtları ve görevlilerinin de incelendiği öğrenildi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon savcılarının Yermez’in ifadesini alacağını bildiğini söyledi. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde önceki gün avukatı Mustafa Yalçınkaya ile 3.5 saat görüşen Yermez, ‘Umudunu hiç kaybetmedim. Suçsuz olduğum er ya da geç birgün ortaya çıkacaktı. Ben hep o günü bekledim’ demişti.
Savunma sırası Reis’te
Ergenekon terör örgütü davasında savunma sırası ‘Kelebek operasyonu’nun ardından hapis cezası alan ve halen tutuklu bulunan ‘Reis’ kod adlı Sedat Peker’de. Bugünkü oturum Akın Birdal suikastı sanığı Semih Tufan Gülaltay’ın çapraz sorgusu ile başlayacak. Daha sonra Ergenekon liderlerinden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile olan yakın ilişkisi dikkat çeken Peker, Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Mart’ta savcılığa 10 saat ifade vermişti.
KAHVE TARARDIK
Veli Küçük ile olan ilişkisiyle dikkat çeken Sedat Peker’in ‘Eskiden kahvehane tarardık’’ ifadesi, Ergenekon iddianamesinde ‘Gazi olaylarını doğrular nitelikte’’ şeklinde yer alıyor. İddianamede, Sedat Peker’in Veli Küçük, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek, Sami Hoştan ve Ferid İlsever ile yurt dışında toplantılar yaptıkları belirtildi. Peker, ‘Kelebek Operasyonu’’ davasında ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’’ suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
VELi PAŞASININ SEDAT’I
Veli Küçük ile Peker arasında geçen telefon konuşmalarında Peker’in Küçük’e ‘’Siz nasıl emir buyurursanız’ şeklinde hitap ettiği Küçük’ün de kendisine ‘Sedatım’ şeklinde hitap ettiği kaydedildi. Veli Küçük, mahkemedeki savunmasında Sedat Peker’in bir suç örgütü lideri olmadığını iddia etmişti. Peker ile Küçük’ün duruşma salonundaki sıcak yakınlaşması da gözlerden kaçmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder