23 Aralık 2008 Salı

Büyükanıt'a Yakın Vali Gitti

Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nin hemen ardından gerçekleştirilen Valiler Kararnamesi’nde beklentilerin aksine sınırlı tutulması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı 12 valinin merkeze alındığı kararnamede, yer alan ilginç bir isim dikkat çekti.
Hakkari’de emniyet müdürü’nün ardından vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun da görevden alınması..
Başbakan Erdoğan’ın yaklaşık iki ay önce Hakkari'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında inanılmaz gerginlikler yaşanmış. PKK sempatizanları şehri birbirine katmış, gazetecilere saldırmıştı. Ancak bu sırada sanki devlet çekilmiş ve şehri PKK sempatizanları savaş alanına çevirsin diye bırakmış gibiydi. Nitekim olaylar televizyona yansıdı ve infial yarattı. Ancak Başbakan Erdoğan'a gelen bilgiler oldukça farklıydı. Sonunda Vali Nasuhbeyoğlu son valiler kararnamesiyle merkeze çekildi.
Hatırlanacağı üzere, Şemdinli Olayı'nın ardından dönemin valisi Erdoğan Gürbüz, olayların savcılığa intikalinde müdahil olmamıştı. Daha sonra Org. Büyükanıt'la ilgili ağır iddiaların atılınca, Hakkari Valisi'ne yol görünmüştü. Ve Org. Büyükanıt'la çok yakın olduğu bilinen Ayhan Nasuhbeyoğlu Tokat Valiliği`nden Hakkari Valiliği`ne atanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder