25 Aralık 2008 Perşembe

Ergenekon'da Flaş Gelişme

Albay Özden cinayeti Ergenekon'la birleşiyor
Ergenekon davasının görüldüğü dünkü duruşmaya Albay Özden dosyası damgasını vurdu. Ergenekon savcılarından Pekgüzel, soruşturması başka bir savcı tarafından sürdürülen Albay Özden dosyasının Ergenekon soruşturmasıyla birleştirileceğini açıkladı.
Ergenekon terör örgütü davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'ndeki dünkü duruşmaya Ergenekon soruşturmasını yürüten üç savcıdan biri olan duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in açıklamaları damgasını vurdu. Savcı Pekgüzel, tutuklu sanık Ümit Oğuztan'a çapraz sorgu sırasında Albay Rıdvan Özden cinayetini sorunca flaş gelişme ortaya çıktı.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, Ümit Oğuztan'a Albay Rıdvan Özden cinayeti ile ilgili sorular sorması üzerine Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük itiraz etti. Zeynep Küçük "Sorduğunuz konuyla ilgili iddianamede herhangi bir şey bulunmuyor. Bu soruyu yeni soruşturma kapsamında soruyorsanız bilemiyorum. Gelecek dosyada mı bu konu var?" dedi. Bunun üzerine Pekgüzel, Albay Özden dosyasının Ergenekon soruşturmasıylla birleştirileceği bilgisini verdi. Savcı Pekgüzel "Mardin'de öldürülen Albay Rıdvan Özden ile ilgili soruşturmayı başka bir savcı arkadaşımız yürütüyor. Dosyamızla birleşecek" diye konuştu. Pekgüzel, böylece halen devam eden Ergenekon soruşturmasıyla Rıdvan Özden cinayetinin birleşeceği bilgisini mahkemede verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder