16 Aralık 2008 Salı

JİTEM'ciden Veli Küçük'e Cevap


Asrın davasında, 'Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi' suçundan hakim karşısına çıkan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün JİTEM'in varlığını yalanlamasına eski itirafçı Abdulkadir Aygan'dan cevap geldi.


JİTEM'in kendisine yıllarca düzenli maaş ödediğini dile getiren Aygan, Ergenekon davasında ifade vermeye hazır olduğunu belirtti. Dün hakim karşısına çıkan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, istihbarat görevinde çalışmış olmasının iddianamede suç gibi aktarıldığını savunarak kısa bir süre için Jandarma Genel Komutanlığı istihbarat gruplarında görev yaptığını söylemişti. Söz konusu birimin resmî bir birim olduğunu belirterek, "İddianameye ısrarla JİTEM adı konulmuştur. Jandarma Genel Komutanlığı'nın hiçbir zaman böyle bir birimi olmamıştır. JİTEM, TSK'ya yapılan bir saldırıdır." diye konuşmuştu. Küçük'ün bu açıklamalarına terör örgütü PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan'dan cevap geldi.


Terör örgütünün eski yöneticisi Şükrü Gülmüş'ün editörlüğünü yaptığı 'Nasname' adlı internet sitesine bir açıklama gönderen Aygan, JİTEM'in kendisine düzenli maaş ödediğini söyledi. Veli Küçük'ün yalan söylediğini dile getiren Aygan, "Demek ki ben dokuz yıl boyunca 'olmayan' bir hayali resmi kurumda çalışmışım. Yani JİTEM diye bir kurum veya kuruluş yokmuş. Öyle ya; JİTEM'in kurucuları arasında bulunan ve JİTEM Gruplar Komutanlığı görevini yürüten bu şahıs, şimdi çıkmış 'JİTEM diye bir kurum yok' diyor. Peki komutanım, biz yalan söylüyoruz sen doğru söylüyorsun belki. Fakat bu maaş bodrosuna ne diyeceksin bakalım. Belgeler de yalan söylemez ya. Herkesin malumu olan bu konuda doğru konuşmadığına göre demek ki sana yöneltilen tüm soruların cevabını da doğru olarak vermiyorsun. Dua et ki Türkiye'de hakkımda tutuklama kararı var ve ben duruşmalara katılamıyorum. Yoksa gelir o belgeyi gözüne sokardım. Buyrun JİTEM'in resmi maaş bodrosunu okuyun." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder