17 Aralık 2008 Çarşamba

'Tahliye' Kokan Hareketler Bunlar

Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cerrahpaşa'da sağlık kontrolünden geçirildi.
Hurşit Tolon, geniş güvenlik önlemleri altında saat 09:30 sıralarında hastaneye getirildi. Basın mensuplarının görüntü almasının önüne geçmek için gazetecilerin hastaneye yaklaşmasına izin verilmiyor. 3,5 saatten fazla hastanede kalan Tolon'un yapılan tetkikler kapsamında Nükleer Tıp Anabilim Dalı bölümünde Pozitron Emisyon Tomografisi çekildi.
Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkili ile ilgili daha önceden nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne, tahliye talebini içeren bir dilekçe verdiklerini anlattı. Sezer, nöbetçi mahkemenin de tahliye istemine ilişkin karar vermeden önce Tolon'u Adli Tıp Kurumu'na sevk ettiğini açıkladı. Bunun üzerine Tolon 24 Kasım'da Adli Kurumu'ndn sağlık kontrolünden geçirilmişti.
Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınması çerçevesinde yapılacak tetkikler için Hurşit Tolon bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Avukat Sezer'in açıklamasına göre kilo kaybıınn nedenlerine yönelik tekikler yapıldı. Sezer, "Tetkiklerin sonucuna Adli Kurumu'nca bir rapor yazılacak. O rapor savcılığa daha sonra da mahkemeye gidecek. Mahkeme de tahliye edilip edilmeyeceği yönünde bir karar verecek." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder