18 Aralık 2008 Perşembe

Güreş’e eski yaverini ziyaret izni cıkmadı

Eski Genelkurmay Başkanı Güreş, Hurşit Tolon’u ziyaret etmek için savcılık yerine cezaevi yönetimine başvurunca izin alamadı. Tolon’u 2 emekli general ziyaret etti. Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral Doğan Güreş’in Ergenekon terör örgütü yöneticilerinden olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u cezaevinde ziyaret etmek istediği öğrenildi. Güreş’in isteği Silivri Cezaevi yönetimi tarafından reddedilirken, Tolon’u emekli iki paşanın ziyaret ettiği öğrenildi.
SAVCILIKTAN İZİN İSTEMEDİ
Doğan Güreş’in, Genelkurmay Başkanlığı döneminde Genel Sekreterliğini yapan Hurşit Tolon ile görüşmek için savcılık yerine doğrudan cezaevi yönetimine başvurduğu öğrenildi. Yasal olarak bir tutukluyla veya hükümlüyle görüşmek için Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurması gerekiyor. Ancak Doğan Güreş’in direk cezaevi yönetimiyle temasa geçerek, eski yaveri Tolon ile görüşmek istemesi dikkat çekti.
TUĞ. EGE, SÜREKLİ ZİYARETÇİSİ
Yasaya göre tutuklu veya hükümlü olan kişi zorunlu haller dışında bir daha değiştirilmemek üzere, isim ve adreslerini bildirdiği en fazla üç kişi tarafından, yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak üzere çalışma saatleri içinde ziyaret edilebiliyor. Tolon’un üç kişilik ziyaretçi listesinde ‘arkadaşı’ ifadesi altındaki isimler ise şunlar: Esma Kılıç, Güler Katırcıoğlu ve Erdal Ege. Silivri Cezaevi yönetiminin de Tolon’un üç kişilik sürekli ziyaretçi listesi dolu olduğu için Güreş’e ziyaret izni vermediği öğrenildi.
BEKAR PAŞA ZİYARET ETTİ
Yaklaşık iki aydır Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nun 5 No’lu L Tipi Cezaevi’nde emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile aynı koğuşta kalan Hurşit Tolon’u silah arkadaşları da yalnız bırakmadı. Savcılıktan izin alan emekli Orgeneral Fethi Remzi Tuncel ile sürekli ziyaretçi listesinde bulunan emekli Tuğgeneral Erdal Ege’nin Tolon’u geçtiğimiz ay ziyaret ettikleri belirtildi.
SUSURLUK’TA İFADE VERMİŞTİ
4 Kasım 1992’de Doğan Güreş Genelkurmay Başkanı olarak ziyaret ettiği Hasdal Kışlası’nda kahvesine konulan bir madde ile zehirlenmek istemiş ve bu olay Ergenekon iddianamesine girmişti. Susurluk davası sırasında Korkut Eken’in yeniden yargılanması sırasında tanık olarak ifade vermiş, Eken cezaevine girince de ‘Eken herşeyi bilgimiz dahilinde yaptı’ demişti. Devre arkadaşları Hurşit Tolon’u cezaevinde ziyaret eden iki komutanın kimlikleri de dikkat çekiyor. Tolon’un devre arkadaşı ve ‘TSK’nın tek bekar paşası’ olan Fethi Tuncel, Hem Ege Ordu hem de 1. Ordu Komutanlıklarını Tolon’dan devralan isim olarak öne çıkıyor. Erdal Ege ise Tolon’un gözaltına alındığı gün de destek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne gelmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder