18 Aralık 2008 Perşembe

TSK 3 BİN PKK'LIYI SERBEST BIRAKTI

Kuzey Iraklı gazeteci Rebwar Kerim müthiş bir iddiada bulundu: TSK, 1992'de Talabani ve Barzani güçleri ile ortak yaptığı operasyonda teslim olan 3 bin PKK'lıyı serbest bıraktı.
Kuzey Irak'ın en çok satan gazetesi Hawler'in Genel Yayın Yönetmeni Rebwar Kerim’in, Burç FM'de'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar gündemi sarsacak nitelikte.
Zale Kampına gittiler
Kerim,1992'de Talabani ve Barzani'ya bağlı KTP ve KYP'nin Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte PKK'ya karşı savaştığını ve bu savaşta PKK'dan 3000 kişinin teslim olduğunu iddia etti. "Fakat Türkiye bu esirlerin silah numaralarını alıp PKK'lıları serbest bıraktı" diyen Kerim, skandal iddiasını şöyle sürdürdü: "3 bin PKK'lı Türkiye'ye 450 km. uzaklıktaki İran sınırındaki Zale Kampı'na gönderildi." Bölgenin geleceği ile ilgili olarak çarpıcı tespitler yapan Kerim, "Belki biraz hayal gibi ama Türkiye yeniden bölgede Osmanlı rolüne soyunmalı. Güçlü Türkiye'ye bölgedeki bütün Kürtler bağlanırlar" dedi. Suriye'de 200 bin Kürt'ün kimliğinin bile olmadığını belirten Kerim, Kuzey Irak'ta ağırlıklı olarak Nakşibendi tarikatının hakim olduğunu az da olsa bazı Kürtlerin de Kadiri tarikatına mensup olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder