22 Nisan 2013 Pazartesi

TSK: Terörle mücadeleye devam

TSK terörle mücadeleye ilişkin medyada çıkan haberlerle ilgili olarak açıklama yaptı.
 
Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yasalarda ve Hükûmet direktifinde belirtildiği şekilde teröristle mücadelesi devam etmektedir" denildi.
 
Çözüm sürecinde PKK'nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili askerin nasıl bir tutum izleyeceğinin yazılı talimatla belirleneceği iddia edilmişti.
 
İddialara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır" demişti.
 
'JANDARMA'YA YÖNLENDİRMEDE BULUNULMADI'
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ayrıca; "Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2012 yılı Faaliyet Raporu önsözü ile ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklama konusunda ilgili komutanlığa herhangi bir yönlendirmede bulunulmamıştır. Konu ile ilgili Sayın Başbakan'ın bir girişimi de olmamıştır" denildi.

-Mamak Askerî Cezaevi'nin "Otel" olarak düzenlenmesi konusunda herhangi bir çalışma söz konusu değildir.

-Millî Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü arasında 20 Aralık 2012 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde; 29 Aralık 2012-21 Nisan 2013 tarihleri arasında 63.983 Mehmetçiğin uçakla ücretsiz olarak intikali sağlanmıştır.