22 Nisan 2013 Pazartesi

GATA personeli de fişlenmiş

"Askeri Casusluk" davasının iddianamesinde suç örgütünün GATA personeli de fişlediği belirtildi.
 
İzmir'deki 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında iddianamenin okunmasına devam edildi. İddianamenin bugün okunan bölümünde örgütün GATA'daki personele dair fişleme yaptığı, buradaki personelle ilgili bilgi ve belge toplandığı öne sürüldü.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci gününde, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi. İddianamede, suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Hakan Oğuzhan'a bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli şüphelilere ilişkin bölümler okundu.

Örgüt lideri Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen ve şifresi teknik imkanlarla kırılarak elde edilen 'Pandora' veri tabanı içerisinde yapılan incelemelere göre, örgüt yöneticisi Hakan Oğuzhan'a bağlı toplam 41 kişinin bilgilerinin yer aldığı, bu şüphelilerin 39'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli, iki şüphelinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli olduğu belirtildi. Bu nedenle şüpheli Hakan Oğuzhan'ın da, diğer koordinatörler Coşkun Başbuğ ve Narin Korkmaz gibi örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasından sorumlu yöneticilerinden biri olduğunun anlaşıldığı öne sürüldü.

105 KİŞİNİN BİLGİSİ
'Pandora'da, Hakan Oğuzhan koordinatörlüğünde faaliyet yürüttüğü belirtilen kişilerle ilgili dosyada 'Lojistik Destek Komutanlığı Personel İsim Listesi ve Kişisel Bilgileri' başlıklı 105 kişilik TSK personeline ait kişisel bilgilerinin ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4'ncü Zırhlı Tugay 1'nci Tank Tabur Komutanlığı'na bağlı iç güvenlik harekatında görevlendirilen birliğin gidiş dönüş intikal güzergahının yer aldığı belgelerin bulunduğu iddia edildi.

GATA'YI UZBAY YÖNETİYOR
Şizofreni tedavisinde dünyaca ünlü çalışmaları bulunduğu belirtilen tutuksuz sanık İsmail Tayfun Uzbay'ın Ankara GATA yapılanmasını yönettiği iddianamede yer aldı. Veri tabanında, 'Görüntüsünü aldıktan sonra bizimle çalışmaya başladı. Arşivde görüntüleri var. Ama kullanılacağını sanmıyorum. Bizimle çok iyi çalışıyor. Biz de her türlü destek veriyoruz. Ankara GATA yapılanması oluştu gibi. Artık Cocoya (Coşkun Başbuğ) devredebiliriz' ifadelerinin yer aldığı belirtildi. 'GATA'daki takım çalışması' başlığı altındaki bir tabloda 'GATA'daki enler' sütununda adı geçen 19 kişi hakkında 'Birlikte hareket ettikleri kişiler', 'Kurumda kullandıkları bayanlar', 'Açıklamalar' başlıkları altında toplanan bilgilerin bulunduğu ifade edildi.

Koordinatör Hakan Oğuzhan'a bağlı olarak örgüt adına faaliyette bulunduğu, GATA'daki personele dair fişleme yaptığı, bilgi ve belgeleri örgüte kazandırdığı bildirildi. Mahkeme Başkanı Hakim Atilla Rahman, duruşmaya öğle arası verdi.