30 Nisan 2013 Salı

Askeri Hakim Sicil Yönetmeliği, Resmi Gazete'de

Askeri Hakim Sicil Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelik, askeri hakim subayların rütbe terfisi ve kıdemliliği, kademe ilerlemesi, birinci sınıfa ayrılma, birinci sınıf olma, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma işlemlerine esas olacak general-amiral sicil belgesi, subay ve mesleki sicil belgelerinin şekil ve kapsamı ile düzenleme, gönderilme usulünü ve diğer hususlarda yapılacak işlemleri düzenliyor.

Askeri hakimlik, askeri savcılık, adli müşavirlik, disiplin subaylığı, Askeri Adalet İşleri Başkanlığı, Askeri Adalet Teftiş Kurulu Başkanlığı, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kadrolarında ve askeri yargı ile ilgili idari görevlerde bulunan askeri hakim subayları ve askeri hakim adaylarını kapsayan yönetmelikte hüküm bulunmayan konularda, Askeri Hakimler Kanunu ve bu yönetmeliğe aykırı olmamak şartıyla Subay Sicil Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.

Askerî hâkimlerin rütbe terfii, rütbe kıdemliliği ve kademe ilerlemesi yapmalarını temin edecek yeterlilikleri sicil ile saptanacak. Sicil belgeleri; general-amiral sicil belgesi, subay (asteğmen-albay) sicil belgesi ve mesleki sicil belgesi olmak üzere üç çeşit olacak.

Yönetmelik, 31 Ağustos 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak.