10 Nisan 2013 Çarşamba

Amiral listesi tutmadı

İzmir’deki askeri casusluk davasında çetenin terfi listesi tutmadı. ‘’Terfi etsin’’ denilen denizci subaylar yükselemedi.

İzmir’deki askeri casusluk davasında, sanıklar tarafından hazırlandığı öne sürülen ‘’Amiral Terfi Listesi’’ tutmadı. Ek klasölerde yer alan belgelerde, 2011 yılında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında, bir üst rütbeye terfi etmesi önerilen 2 Amiral ile 6 Albay yer alıyor. Bu 8 isimden sadece ikisinin bir üst rütbeye terfi ettiği belirlendi.

Ek klasörlerde davanın 3 numaralı sanığı ve ‘’Koordinatör’’ olduğu öne sürülen Safiye Köten’den elde edilen belgelere yer verildi. Dijital materyal içerisinde “Ağustos 2011’de YAŞ Amiral terfilerine yönelik, komutana önerilerim’’ başlığı altında 8 isim yer aldı.

Amiral Veysel Kösele ve Kemalettin Gür ile Albaylar Aydın Şirin, Olcay Uyar, Faruk Erdoğan, Kadir Yıldız. Nuri Üstüner ve Mete Varolgüneş bir üst rütbeye terfisi önerildi. Ancak YAŞ toplantısı sonrası bu ismlerden sadece Tümamiral Veysel Kösele Koramiral, Albay Aydın Şirin de Tuğamiral oldu. Diğer 6 isim ise terfi edemedi.

2011 Yüksek Askeri Şura toplantısında Albaylar Zeki Uğurlu, Murat Dede, Aydın Şirin, Nihat Doğan, Muhittin Elgin, Hayrettin İmren ve Ahmet Çakır Tuğamiralliğe yükseldi.