16 Nisan 2013 Salı

Çocuğu askere giden ailelere maaş bağlanacak!

Başbakan Erdoğan açıkladı


Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Şehit yakınları ve gaziler için yeni düzenlemeler yaptıklarını anlatan Erdoğan, çocuğu askere giden muhtaç ailelere de askerlik süresi boyunca 250 TL. maaş bağlanacağını açıkladı.

"ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YAPTIK"
Bu süreçte şehitlerimizin hatırasına asla gölge düşürmeyeceğiz. Şehit aileleri bize emanettir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi kurduk. Onlardan gelen talepleri dikkate aldık ve birtakım düzenlemeleri kanunlaştırdık. Şehit yakınları ve gazilerimiz için bugünden itibaren yeni bir düzenleme başlatıyoruz. Şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını 2'ye çıkardık. Vazife malulu yakınlarına ise 1 istihdam hakkı vereceğiz. Terör saldırılarında yakını hayatını kaybetmiş veya malul olanlara 1 istihdam hakkı geliyor. Bu vatandaşlarımız sosyal güvenceleri olsun veya olmasın maaş da bağlanacak. Vazife malullüğü kapsamında eğitim yardımı da yapacağız. Tüm şehit yakını ve gazilerimize su ve elektrik yardımı yapacağız.

ÇOCUĞU ASKERDE OLAN MUHTAÇ AİLELERE 250 LİRA MAAŞ

1942’de çıkarılan bir kanunla, oğlu askerde olan muhtaç ailelere yardım yapılması şartı getirilmişti. Ancak bu kanun işletilemedi. Bir standart ve süreklilikte sağlanamadı. Kimi belediyeler bunu yaparken kimileri yapmadı ya da yapamadı.

Şimdi yapacağımız yeni düzenlemeyle, evladı askerde olan, kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödemeye başlıyoruz. Belediyelerin yardımlarını da açık bırakıyoruz.