30 Nisan 2013 Salı

'Fırtına' üyelere tanıtıldı


Askeri tesisleri gezmek ve bilgi almak üzere Gölcük Donanma Komutanlığı ziyaretinden sonra Adapazarı'na gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri Arifiye'de bulunan 1. Ana Bakım Merkezinde yerli imkanlarla yapılan Türk obüsleri Fırtına tanıtıldı.





Fırtınanın gösterisini dikkatle izleyen Milli Savunma Komisyonu üyeleri gösteri sonrasında alkışladılar.

Dün 16.30 sıralarında Adapazarı’na gelen Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Başkanvekili Şirin Ünal, komisyon üyeleri Ahmet Toptaş, Seyit Sertçelik, Arif Bulut, Fevai Arslan, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mehmet Ramazanoğlu, Osman Kahveci ve Halil Özcan'ı Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na bağlı Birinci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda Bakım Albay Ertuğrul Akkaya’ya karşıladı. Basına kapalı basın toplantısı sonrasında komisyon üyeleri 4 araç ile Fırtına Obüsünün imalatıyla ilgili fabrikada incelemelerde bulundular
Yaklaşık 2 saat süren ziyaret nedeniyle Fabrikada çalışanlarının fabrikadan ayrılmadığı ziyarette komisyon üyeleri Obüs’ün yapım aşamalarıyla ilgili olarak bölümleri gezdiler.

Ardından da komisyon üyeleri için fırtınanın gösterisi vardı. Test alanında yapılan yaklaşık 20 dakika süren gösteriyi komisyon üyeleri dikkatle izlerken gösteri sonrasında da Obüs’ü kullanan görevlilere teşekkür ettiler.

Komisyon Başkanı Köksal böylesine önemli bir silahı yapmak gücüne gelmiş olmanın gurur verici olduğunu söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Merkez komutanlığındaki çalışmaları dısarıdan bakıldığında küçük bir ünite imis gibi geliyor. Arabayla 2 saat dolaştık. Tesisin genişliği alan olarak ta degğl.Yapılan çalışmalar bizi büyüledi. Burada yapılan işin özelligi milli olmasıdır.Gördüğümüz kadarıyla da bir çok noktada ülkemiz imkanlarıyla yapılıyor. İzlemekte gurur duydugumuz Fırtına Obüsünün tamamı Türk tasarımcıları tarafından yapıldı. Motor dışındaki hepsi milli imkanlarla yapıldı. Böylesine önemli bir silahı yapmak gücüne gelmiş olmamız gurur vericidir.’dedi
TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri daha sonra fabrikadan ayrıldılar.