26 Nisan 2013 Cuma

MGK Nisan Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi


MGK Nisan Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında, halkımızın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğü ve bu kapsamda sarf edilen çabaların kalıcı netice vermesi için alınması gerekli ilave tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi. Toplantıda, ayrıca, Suriye ve Irak’taki son gelişmelerle Orta Doğu barış sürecine ilişkin hususlar ele alındı.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Nisan ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

TOPLUMUN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR
Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği’nce yapılan yazılı açıklamada, halkımızın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğü, bu kapsamda sarf edilen çabaların kalıcı netice vermesi için alınması gerekli ilave tedbirlerin değerlendirildiği ifade edilerek, tüm terör örgütleriyle mücadelede kararlılığımızın devamı, uluslararası toplumla koordinasyon ve iş birliğinin öneminin bir kez daha vurgulandığı belirtildi.

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER TÜM BOYUTLARIYLA DEĞERLENDİRİLDİ
Suriye’deki gelişmelerin; insani boyutu, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik etkileri de dâhil olmak üzere tüm veçheleriyle ele alındığına dikkat çekilen bildiride, “Bu ülkede dökülen kanın bir an önce durdurulmasına yönelik uluslararası çözüm girişimlerinde gelinen aşama ve önümüzdeki dönemde atılması öngörülen adımlar değerlendirilmiştir. Ülkemizdeki barınma merkezlerinde misafir edilen ve sayıları iki yüz bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar da gözden geçirilmiştir” denildi.

IRAK’TAKİ SON GELİŞMELER
Ayrıca, Irak’ta meydana gelen gelişmelerin görüşüldüğüne işaret edilerek, bu ülkede kalıcı istikrarın tesisine yönelik desteğimizin sürdürüleceğinin vurgulandığı, Türkiye-Irak ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi yönündeki irademizin teyit edildiği dile getirildi.

ORTA DOĞU BARIŞ SÜRECİ
Bildiride, Orta Doğu barış sürecine ivme kazandırılması doğrultusundaki çabaların ve Filistinli gruplar arasındaki iç uzlaşı sürecinde meydana gelen gelişmelerin de değerlendirildiği kaydedildi.