1 Nisan 2013 Pazartesi

ABD'li subaylar da var

Askeri casusluk davasına İstanbul’daki NATO Ordusu, 3. Kolordu Komutanlığında görevli ABD askerlerinin de adı karıştı.

İzmir’deki askeri casusluk davasına İstanbul’daki NATO Ordusu, 3. Kolordu Komutanlığında görevli ABD askerlerinin de adı karıştı. Çete içinde faaliyet gösterdiği öne sürülen kadınların Binbaşı rütbesindeki 2 ABD’li subaydan elde ettikleri dökümanlar bulundu. Belgelerde açık isimleri yer alan ABD’lilerden, özlük işleriyle ilgilenen bir kadın aracılığıyla da, bilgi alındığı vurgulanıyor.

Çete üyelerinde bulunan dijital verilerde, ‘’ABD’li subaylardan, Amerikan askeri yapısına ilişkin belge ve bilgiler ulaşıyor. Kızların iyi derece İngilizce bilmesi faydalı olmaktadır’’ deniliyor. 3. Kolordunun yapılanmasına ilişkin dökümanlarda ise ‘’Altı bayan kolordudaki  faaliyetleri icra ediyor. İstihbarat ile ilgili, yabancı askeri personele istedikleri bilgiler sağlanmaktadır’’  deniliyor.

Bu ifadeden, ABD’li subaylara da bazı bilgilerin servis edildiği, kanısına varıldı. Belgelerde ‘’Irak-ABD ve Koalisyon Güçlerinin Konuşlanması, Irak Tümen ve Tugaylarının sorumluluk sahaları, Çok Uluslu Güç sorumluluk sahaları’’ başlıklı raporlar da var.

BAŞBAKANIN SAĞ KOLU…
Ek klasörlerde fişllenen bürokratlar arasında, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Kemal Cirit de bulunuyor. Cirit hakkındaki bilgiler, zanlı Narin Korkmaz’dan ele geçirilen dijital verilerde yer aldı. Cirit ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

‘’Hukuk müşaviri. Boyu küçük, işi büyük. İş bitirici. Başbakan’ın ofisinde dönen her şeyi biliyor. Atama kararnamelerini ve kanun tasarılarını önceden temin edebiliyor. Adamın boy kompleksi var. İş yaparken bile ‘Efkan’ diye sayıklıyor.”

Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü,  iç ve dış güvenlik ile, terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlarla ilişkileri yürütmek, bu kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamakla sorumlu bulunuyor. Afyon’lu olan 43 yaşındaki Cirit, çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yaptı.  Batman ve Yalova Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra Başbakanlık Güvenlik İşleri Müdürü oldu.