8 Nisan 2013 Pazartesi

Babamın öldüğü yerdeyiz!

Subay kardeşler şehit babalarının bayrağını devraldı

Subay kardeşler şehit babalarının bayrağını devraldı

Üsteğmen Karakaş, 1983’te Doğubayazıt’ta şehit olduğunda Gaye 2, Levent ise 8 aylıktı. İkisi de asker oldu. Yüzbaşı Gaye ile Üsteğmen Levent, şimdi babalarının şehit olduğu yerde görevliler.

Böylesi ancak filmlerde olur dedirten olay, anne Gamze Karakaş’ın 14 yaşında iken, görücü usulüyle Teğmen Bülent Karakaş ile evlenmesiyle başladı. Teğmen Bülent Karakaş’ın tayini Doğubayazıt’taki 1’inci Mekanize Piyade Tugayı’na çıktı. Doğubayazıt’a giden ailenin 1981 yılında kızları Gaye, bir yıl sonra da oğulları Levent Rıza dünyaya geldi. O ana kadar Karakaş ailesi için her şey güzel gitse de, 9 Mayıs 1983 sabahı yaşanan bir kaza, Karakaş ailesinin dünyasını kararttı. Tugay içerisinde, roketatar mermilerinin imhası sırasında yaşanan patlamada 28 yaşındaki Kıdemli Üsteğmen Bülent Karakaş, kalbine isabet eden şarapnel parçalarıyla şehit oldu. Yaşanan kazada, 2 şehit verilirken bacakları kopan Tabur Komutanı da dahil çok sayıda asker yaralandı.

Gaye harp okulu birincisi

Kazanın hemen ardından 19 yaşındaki anne Gamze Karakaş, 2 yaşındaki kızı Gaye ve 8 aylık bebeği Levent Rıza ile birlikte, Denizli’deki baba evine döndü. 6 yıl sonra, görücü usulüyle evlenmek zorunda kaldı. Çocuklarıyla beraber Hollanda’da da yaşayan eşinin yanına yerleşti. Bu evliliğinden bir oğlu daha oldu. Ancak kısa bir süre sonra anlaşamadığı yeni eşinden ayrıldı. Tekrar Denizli’ye dönene ailenin çocukları Gaye ve Levent, annenin en büyük umudu oldu. Her ikisi de okullarında başarılı olan çocuklar da şehit olan babaları gibi subay olmak istedi. Gaye, liseden sonra girdiği Kara Harp Okulu’nu üstün bir dereceyle bitirdi.

Levent sözleşmeli subay

Levent de, Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, babasının izinden giderek sözleşmeli subay olarak TSK bünyesine katıldı. Subay olan Hava Savunma Teğmen Levent Rıza Karakaş’ı, 2010 yılında ilk görev yeri için bir sürpriz bekliyordu. Kurada, babasının şehit olduğu Doğubeyazıt 1’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nı çekti. Levent’in ablası Gaye Karakaş Dağdelen de, Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra evlendiği Yüzbaşı Ömür Burak Dağdelen ile şark görevi için Doğubeyazıt’a gitmeyi ve kardeşi Levent’in de yanında olarak babalarının şehit olduğu tugayda çalışmayı tercih etti.



Patlamada öldü

Kıdemli Üsteğmen Bülent Karakaş, hayatını kaybettiğinde 28 yaşındaydı. Roketatar mermilerinin imhası sırasında çıkan patlamada, kalbine isabet eden şarapnelle şehit oldu.

‘TSK bizi hiç yalnız bırakmadı’

VATAN’ın Genelkurmay’dan aldığı özel izinle Doğubayazıt’ta görev yaptıkları yerde görüştüğü kardeşlerden Gaye Karakaş Dağdelen, babalarının bıraktığı yerden bayrağı devraldıklarını söyledi: “Babamın şehit olduğu yerde görev yapmak çok gurur verici bir duygu. TSK’nın bizi sımsıkı saran kollarının şefkati teselli etti. TSK’yı ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda hissettik.”

‘Tarif edilemez bir duygu yaşadım’

Üsteğmen Levent Rıza Karakaş da, babalarının şehit olduğu atış alanında yaşadıkları duyguyu şu sözlerle anlattı: “İlk görev yerim için kura çekilirken de tarif edilemez bir duygu yaşadım. Torbadan Doğubayazıt’ı çektim. Önce sevindim, babamın görevini tamamlama fırsatını buldum. Annem adına ise üzüldüm. Annem bizlere söylemese de korkuyordu.”