25 Mart 2013 Pazartesi

"TSK’nın içinde hırsızların ne işi var?"



Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümü ile sonuçlanan helikopter kazasında GPS cihazının ortadan kaybolmasını eleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz bir gerçeğin açığa kavuşmasını istiyoruz.
Helikopterin üzerinden GPS aletlerinin sökülmesiyle ilgili bir yetkili bana diyor ki, ‘Onu genelde yaparlar. İşte alırlar satarlar.’ Yani çalarlar demek istiyor. Kardeşim eğer bu bir çalma işiyse Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hırsızların ne işi var? Birisi bunu bana izah etsin.” dedi.
BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve Alperen Ocaklarının ortaklaşa düzenlediği anma programına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde partililere hitap etti. Yaklaşık 100 araçlık konvoyla kültür merkezine gelen Destici, burada partililer tarafından tekbirlerle karşılandı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili sır perdesinin halen aralanmadığını söyleyen Destici, “4 yıl önce helikopterin düştüğünde hepimiz bunun normal bir kaza olduğunu düşünmüştük. Ama sonraki süreçte o kadar şüphe oluştu ki, tüm toplumda Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü kanaati oluştu. Helikopterin üzerinden GPS aletlerinin sökülmesiyle ilgili yetkili birisi şimdi bana diyor ki, ‘Onu genelde yaparlar. İşte alırlar satarlar.’ yani çalarlar demek istiyor. Kardeşim eğer bu bir çalma işiyse Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hırsızların ne işi var. Birisi bunu bana izah etsin. Bu iş Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşme hadisesinin üstünü örtmek için çalınmamışsa, sırf onların dediği gibi bir hırsızlıksa, hırsızın TSK’da ne işi var? Niye soruşturma açmıyorsunuz?” açıklamasında bulundu.

Kazayla ilgili 6 şüpheli madde bulunduğunun altını çizen Destici, söz konusu şüphelerin giderilmeden olayın kaza olduğuna inanmayacaklarını belirtti.

Konuşmasında sivil askeri bürokrasiye çağrıda bulunan Destici, “Birbirinizden şikayetçi olduğunuz bu oligarşik demokrasi anlayışından vazgeçin. Bu korumacılık anlayışından vazgeçin. Birisi çıksın bize bunu adam gibi izah etsin. Eğer bir hata bir kusur varsa bu kusuru işleyenleri aranızda barındırmadan hukuka teslim edin. Bizim istediğimiz bu.” ifadelerini kullandı.

"BİZ KAN DAVASI PEŞİNDE DEĞİLİZ"

BBP olarak kan davası peşinde koşmadıklarını belirten Destici, provokatif eylemlere alet olmadan millet ile devleti karşı karşıya getirmediklerini söyledi. Bu güne kadar mücadelelerini hukuk çerçevesinde sürdüklerini ifade eden Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi biz tüm bu olayların araştırılarak aydınlatılmasını istiyorsak suç mu? Her zaman hukuk içerisinde kaldık. Yine kalacağız. Hiçbir zaman provokasyonlara alet olmadık. Olmayacağız da. Millet ile devletimizi karşı karşıya getirmedik. Bundan sonra da getirmeyeceğiz. Bu olay aydınlatılana kadar kimse bizim yorulmamızı, bıkmamızı beklemesin. Biz sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.”

Konuşmasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatından kesitlerde anlatan Destici, “Biz milliyetçiliği Muhsin başkandan öğrendik. Onun siyaset hayatından öğrenmemiz gereken çok şey var. Şimdi bize, siyasetinizi ayrıştırma ve kamplaştırma üzerine kurmazsanız başarılı olmazsınız deniyor. Biz bedeli ne olursa olsun siyasetimizi birlik üzerine kurduk ve böylede devam edeceğiz. Muhsin başkanın son dönemlerinde söylediği önemli sözler var. Kendisine bu hükümeti nasıl buluyorsunuz? diye soruluyor. Dış politikada çok başarısız diyor. Ama bunu diyen Muhsin Yazıcıoğlu, "Lordlar kamarasına gittiğinde kendisine Türk hükümetinin politikaları sorularak eleştiri yapması bekleniyor. Başkanımızın cevabı şöyle oluyor. ‘Ben bir başka meclis çatısı altında kendi hükümetimi ve onun icraatlarını eleştirmem.’ Bizlerde onun dava arkadaşları olarak aynı çizgideyiz.” diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Suriye’de yaşanan iç savaşı bundan tam 15 yıl önce tespit ettiğini hatırlatan Destici şunları söyledi: “Suriye hadisesi patlak verdiğinde Esed yönetimi Suriye’ye ilk bizi davet etti. Ama biz arkadaşlarımızla istişare yaptık. Ve dedik ki biz hükümetin politikalarını eleştiririz. Türkmenlerle ilgili politika başta olmak üzere yanlış bulduğumuz yerler var. Ama biz bu eleştirilerimizi kendi içimizde yaparız. Gidip Esed'in sarayında onunla fotoğraf çektirerek, asla Türk hükümetinin politikalarını eleştirmeyiz.”

"BUNLARDAN HİÇ AKİL ADAM OLUR MU?"

Terör sorunun çözümü için oluşturulacak akil adamlar listesinde adı geçenlere “Bunlar hiç akil adam olur mu?” diyerek tepki gösteren Destici, eleştirilerini şöyle sürdürdü “Şimdi bakın akil adamlar diye bir heyet kurulacakmış. İsmi dolaşanlara bakıyorsunuz, ismi zikredilenlere bakıyorsunuz hiç bunlardan akil adam olur mu arkadaşlar. Bunların tarafı belli değil mi? Bunlar ne zaman Türk milletinden yana oldu, bunlar ne zaman bizim dilimizden, bayrağımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden, inançlarımızdan yana oldu. Bunların hangisi başörtüsünü savundu arkadaşlar."

"SÜREÇ PKK'YI GÜÇLENDİRECEK"

Hükümetin terör sorununa yönelik uyguladığı politikaya da eleştiriler yönelten Destici konuşmasını şöyle noktaladı: “Bu sürecin Türkiye'nin hayrına olmadığını, terörü bitirmeyeceğini düşünüyorum. Tam tersine PKK'yı güçlendireceğini ve yeni mevziler kazandıracağını düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım, inşallah onlar bu barış kardeşlik sözcüklerinde samimidir. Ama bu süreç bayrağımızın yanına bir bayrak ekleme, dilimizin yanına bir dil ekleme sürecidir. 21 Mart'ta Diyarbakır'daki görüntüler tam bu söylediklerimizi çıkardı. Keşke PKK ile değil de Ak Parti’nin içerisinde 100’den fazla Kürt kökenli milletvekili var. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde, Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde de Kürt kökenli milletvekillerimiz var. Aynı zamanda o bölgedeki manevi önderler ve sivil toplum kuruluşları da var. Keşke onlardan bir heyet kurulsaydı da bu benim güney doğudaki kardeşimle oturup konuşsaydık. Onları PKK’nın kucağına onun siyasi temsilcilerinin kucağına atmasaydık.”

Anma programına, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve yüzlerce partili katıldı.