19 Mart 2013 Salı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "TSK'da intihar" açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, TSK'da intihar haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığından "TSKda intihar" açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında TSK'da meydana gelen ölüm ve intihar olayları ile bu olayları inceleyen askeri adalet sistemi hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yetkili askeri savcılar tarafından adli soruşturma yapıldığı ve gerçeğin herhangi bir şüpheye meydan bırakmadan ortaya çıkarılması için üstün gayret sarf edildiği vurgulandı.
Basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Alınan tüm tedbirlere rağmen ölümle sonuçlanan müessif olaylarla karşılaşılması, bütün TSK personelini de en az aileler kadar üzüntüye sevk etmektedir. Bütün TSK personeli kendilerine emanet edilen vatan evlatlarına bir zarar gelmemesi için elinden gelen gayreti göstermektedir." denildi.
Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında "Psikolojik Destek Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandı.
Protokol kapsamında, TSK'da öğrenim gören lider personele, psikolojik sorunları tanımaya ve kıta yaşantısında ortaya çıkabilecek intihar olaylarını önlemeye yönelik eğitim verilecek.