15 Mart 2013 Cuma

'Daha doğmamıştık ki...'

TBMM'de bir garip tartışma!

TBMM’de, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile CHP’liler arasında ilginç bir dialog yaşandı. Bakan Yılmaz, ‘’27 Mayıs 1960 darbesinde, 235’i General, 3 bin 500 subayın ilişiği kesildi. O zaman niye sesiniz çıkmadı ?’’ diye sordu. 1963 doğumlu olan CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba da, ‘’Biz o zaman daha doğmamıştık ki, nasıl sesimiz çıksın’’ cevabını verdi.

TBMM’de bir konuşma yapan MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, ’’ TSK’ya karşı yürütülen sivil, siyasi, asimetrik, psikolojik savaşta asker, kaderiyle baş başa bırakıldı. 28 Şubat tutuklamaları hariç, bin 56 subay, General-Amiral tutuklu. Onur istifaları ve onur intiharları birbirini kovalıyor’’ dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, ‘’27 Mayıs 1960’ta bir darbe yapıldı. Önce o darbeyi yapanlar ordudaki komuta kademesini etkisiz hâle getirdiler. Cumhurbaşkanı ve hükûmet üyeleri tutuklandı. 235 general ve 3500 civarında subay emekliye sevk edildi. O zaman sesiniz çıktı mı?’’ diye sordu.

CHP’li Veli Ağbaba ise, ‘’Ne zaman Sayın Bakan ? 1960 yılında. Biz doğmamıştık ki o zaman, nasıl sesimiz çıksın’’ cevabını verdi. Bakan Yılmaz da, ‘’ Tabii siz doğmadınız ama, muhakkak ki herkesin temsil ettiği bir akış vardır.’’ dedi.