14 Mart 2013 Perşembe

'Arkamızda bir örgüt olsa biz de çıkardık'

Ergenekon Davası'nda emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, "Apo'yla yapılan pazarlık sonucu esirler alındı. Yakında yeni yargı paketiyle KCK Davası'ndaki tutuklularıda serbest bırakırlar. İddia edildiği gibi arkamızda bir örgüt olmadığı buradan belli. Arkamızda örgüt yok. Arkamızda bir örgüt olsa biz de çıkardık" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 279. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

15'ER DAKİKALIK SÜREYİ ELEŞTİRDİ

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 11 Mart Pazartesi günü yapılan duruşmada avukat Vural Ergül'ün sarf ettiği söz ve davranışlarıyla ilgili tutanak tutulduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Özese, dosyada bulunan evraklara ve tanık beyanlarına ilişkin sanık ve avukatların beyanlarının alınmasına devam edileceğini kaydetti. Söz alan davanın tutuklu sanıklarından emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, avukatlara ve sanıklara beyanda bulunmak için tanınan 15'er dakikalık süreyi eleştirdi. Dosyada bulunan sahte dijital belgelerden dolayı yargılandığını belirten sanık Yıldırım, "Bunlar belge değil. Bu dava siyasi bir dava" dedi.

"ARKAMIZDA ÖRGÜT OLMADIĞI İÇİN TUTUKLULUĞUMUZ DEVAM EDİYOR"

Yıldırım , "Apo'yla (Abdullah Öcalan) yapılan pazarlık sonucu esirler alındı. Yakında yeni yargı paketiyle KCK Davası'ndaki tutuklularıda serbest bırakırlar. İddia edildiği gibi arkamızda bir örgüt olmadığı buradan belli. Arkamızda örgüt yok. Arkamızda bir örgüt olsa biz de çıkardık. Arkamızda örgüt olmadığı için tutukluluğumuz devam ediyor.Türk halkı gerçekleri görüyor. Seçim sandıklarında gereken cevabı verecektir" diyerek sözlerini tamamladı. Sanık Yıldırım'ın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Özese, "Burada kimse tutsak değil. Burada CMK'ya göre sanık olarak yargılanıyorsunuz" dedi. Yıldırım'ın "Bir tertip var" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese de "Polemiğe girmeye gerek yok" diyerek Sanık Yıldırım'ı uyardı.

ADLİ TIP KURUMU'NA TEKRAR YAZI YAZILSIN

Davanın tutuklu sanıklarından Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun avukatı Mehmet Sever de müvekkilinin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu ve 4 yıldır tutuklu olduğunu söyledi. Müvekkilinin Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiğini ancak raporun henüz mahkemeye gönderilmediğini söyleyen Avukat Sever, raporun gönderilmesi için Adli Tıp Kurumu'na tekrar yazı yazılmasını istedi. Duruşmaya öğle arası verildi.

YAŞANAN ARBEDEYE TUTANAK TUTULDU

Öte yandan 11 Mart 2013 tarihinde görülen Ergenekon Davası'nda yaşanan arbedeye ilişkin jandarmanın tutuğu 4 tutanağın detayları ortaya çıktı. 5 jandarma görevlisinin imzasının bulunduğu tutanaklardan biri de CHP İzmir Milletvekili Musa Çam hakkında hazırlandı. CHP Milletvekili Musa Çam'ın, duruşma devam ederken cep telefonuyla mahkeme içerisinde çıkan tartışmayı kaydettiği belirtildi. Jandarmanın, Çam'ı uyardığı belirtilen tutanakta, Çam'ın kendisini uyaran jandarma görevlisinden, el işareti ile susmasını istediği ifade edildi. Başka bir jandarma görevlisinin görmesi üzerine de Çam'ın telefonunu cebine koyduğu ifade edilen tutanakta, çekim sırasında mahkemedeki kameralara yakalanmamak için de CHP Milletvekili Ali Özgündüz ile basın kartıyla salona giren Alper Nevzat Kızıltan tarafından Çam'ın önüne perde yapıldığı anlatıldı.

AVUKAT ERSÖZ HAKKINDA DA TUTUNAK TUTULDU

Sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz hakkında da tutanak tutuldu. Mahkeme tarafından tablet bilgisayarıyla duruşma salonunda görüntü kaydı yaptığı için salondan çıkarılması istenilen stajyer avukat Ece Unutmaz'ın salondan çıkmayı reddettiği belirtildi. Unutmaz'ın salondan çıkmamasını destekleyen avukatların ayrılmasına izin vermedikleri ifade edilen tutanakta, mahkemenin talimatı üzerine yapılan müdahale sırasında avukat Hüseyin Ersöz'ün görevli jandarma personeline direnerek, yumruk sallamak suretiyle jandarmanın koluna vurduğu, iki eliyle iterek aktif direnişe devam ettiği anlatıldı. Diğer iki tutanak ise Mahkeme Başkanı Özese'nin salondan çıkarılması talimatını verdiği Avukat Celal Ülgen ve tablet bilgisayarı ile görüntü çektiği iddia edilen stajyer avukat Ece Unutmaz hakkında hazırlandı.