22 Mart 2013 Cuma

ORG. NECDET ÖZEL ERLERLE KARAVANA YEDİ

necdet özel, denetleme, asker, tugay,

Kayseri'de 1. Komando Tugayı'nda denetlemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, er ve erbaşlarla karavana yedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, dün denetlemelerde bulunduğu Kayseri 1. Komando Tugayı'nda er ve erbaşlarla ''mercimek çorbası, elbasan tava, bulgur pilavı, puding ve limonata''dan oluşan karavanadan yedi.
Orgeneral Özel'e denetlemelerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de eşlik etti.
Askerliğin kutsal bir vatan hizmeti olduğunu ifade eden Özel, yüce Türk milletinin daima ordusunun yanında olduğunu, maddi ve manevi hiçbir yardımı bu kutsal ocaktan esirgemediğini vurguladı.
Özel, İç Güvenlik Harekat Bölgesi'ndeki başarılarından dolayı tugayı temsilen seçilen Piyade Yarbay Hasan Paçalı, Piyade Binbaşı Rüştü Töredi, Piyade Teğmen Cumali Mirkan, Piyade Üstçavuş Gürkan Canan, Piyade Kıdemli Çavuş Engin Günaçtı ve Ali Çiftçi, Piyade Uzman Çavuşlar Nurettin Kılıç, Aydın Sayın ve Nuri Karakoyun ile Topçu Uzman Çavuş Seyithan Yıldız'ı ödüllendirdi.

Tugay Şeref Defteri'ni imzalayan ve Şeref Salonu'nu gezen Özel, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın'dan brifing aldı.

ŞEHİT AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Komandolara hitap eden Orgeneral Özel, 1. Komando Tugayı'nın terörle mücadelede gösterdiği kahramanlığa değindi. Özel, 1. Komando Tugayı'nın bugüne dek şehit olan 326 kişinin ailelerine ve silah arkadaşlarına da başsağlığı diledi.
Özel, İç Güvenlik Harekat Bölgesi'ndeki başarılarından dolayı tugayı temsilen seçilen askerleri ödüllendirdi. Geçit töreninin ardından Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve beraberindekiler, birlikleri denetledi.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI MÜHİMMATLARINI DA İNCELEDİ

Özel, iç güvenlik harekatında teröristlerden ele geçirilen malzemeler ile Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kullanılan mühimmatların sergilendiği müzeyi de gezdi. Orgeneral Necdet Özel, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda da denetlemelerde bulundu.